A világ diktátorának nevezte az Egyesült Államokat Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök szerda este azt követően, hogy Nigéria fővárosába érkezett. Ahmadinezsád Abujában a feltörekvő muzulmán országokat tömörítő D-8-as csoport csúcsértekezletén vesz részt.
Az iráni nagykövetség előtt összegyűlt mintegy száz ember előtt mondott beszédében Ahmadinezsád azt a véleményét fejtette ki, hogy az "Egyesült Államok nyilvánítja magát a világ vezetőjének, és mindenkinek tudnia kell: saját hatalmának hangoztatása egyenlő a diktatúrával". "A diktatúrák korszaka azonban véget ért" - fűzte hozzá.
Az iráni elnök nagyon szívélyes fogadtatásban részesült a 150 milliós nyugat-afrikai országban, amely lakosságának a fele muzulmán vallású. Ahmadinezsád kijelentette: "véget vetünk a palesztin nép szenvedéseinek. A palesztin menekültek visszatérnek hazájukba, hamarosan ünnepelni fogjuk győzelmünket".
A D-8-as országcsoportot 1997-ben hozták létre, székhelye Isztambulban van. Nigérián és Iránon kívül a szervezet tagállamai Banglades, Egyiptom, Indonézia, Malajzia, Pakisztán és Törökország.
(MTI)

Címkék: külföld ahmadinezsád

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr872137893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása