Estére pluszban zártak az amerikai tőzsdeindexek köszönhetően a jó makrogazdasági és céges híreknek.

Pluszban zártak az amerikai tőzsdék csütörtökön. A Dow Jones 1,20 százalékos emelkedéssel 10 139 ponton állt. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 0,74 százalékkal 2175 pontra nőtt. Az S&P 500-as mutató 0,94 százalékkal 1070 pontra erősödött.
   
Alapvetően két amerikai adat határozta meg a trendet. A vártnál jelentősebben csökkent a munkanélküli segélyt először kérők száma a múlt héten. Eközben júniusban vegyesen alakult az üzletláncok forgalma, ami alapján következtetni lehet a fogyasztói kiadások alakulására. Az általános várakozásoknak megfelelően szinten tartotta alapkamatát a Bank of England és az Európai Központi Bank (EKB), így ez nem befolyásolta a befektetőket.

(MTI)

Címkék: usa emelkedés dow jones értéktőzsde

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr52139617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása