Vádemelést javasolnak a rendőrök az ellen a két férfi ellen, akik tavaly ősszel Zalaegerszeg közelében leszállítottak az autóbuszról, majd bántalmaztak egy roma fiatalt, de a fiatalkorú fiú ellen is vádat emelhet az ügyészség - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
Tavaly novemberben a cigány apja azt állította a Zalai Hírlapnak, hogy fiát civil ruhás rendőrök verték meg, miután leszállították a Zalaegerszegről Zalabérbe tartó autóbuszról. A 17 éves retek apja elismerte, hogy a fia felszálláskor meglökött valakit a buszon, aki ezért lecigányozta őt, mire a fiú pofon ütötte az utast. (Tessék jól megfigyelni az időrendi sorrendet - a szerk.) Elmondása szerint a busz elindult, majd Pókaszepetknél egy autó megállította a járatot, ekkor szállt fel a két férfi, aki fegyvert viselt és rendőrnek mondta magát. A fiút Zalaistvánd és Gyűrűs között egy hegyi útra vitték, ott megverték és megfenyegették, majd kitették a zalabéri benzinkútnál.
A Zala Megyei Főügyészség rövid idő alatt megállapította, hogy nem rendőrök voltak az elkövetők, majd a rendőrségi vizsgálat kiderítette, hogy polgárőrök állították meg az autóbuszt. A két rendcsináló a még az autóbusz-pályaudvaron megtámadott fiatal édesapja és testvére volt. Salamon Róbert, a zalai rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek kedden elmondta: a történtek miatt két rendőrségi eljárás is folyt, és mindkét nyomozás aktáit nemrég vádemelési javaslattal adták át a Zalaegerszegi Városi Ügyészségnek.
Az egyik vizsgálat a fiatalkorú fiú ellen folyt, miután a buszpályaudvaron általa bántalmazott áldozata könnyű sérüléseket szenvedett. Ezért könnyű testi sértés vétsége és garázdaság miatt vonhatják felelősségre. A két felnőtt ellen – akik magukat rendőrnek kiadva leszállították a roma fiút a buszról – „hivatali eljárás színlelésével, fegyveresen, fiatalkorú személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértése bűntett”, valamint könnyű testi sértés miatt javasolnak vádemelést a zalai rendőrök – közölte a szóvivő.
(MTI nyomán)

Címkék: cigánybűnözés antimagyarizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr42135593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása