Az alábbi közlemény olvasható a Honvédelem.hu-n. Bizonyára alaposan megfontolták, mi az a minimum, ami a nyilvánosság elé kerülhet az egyeztetésről, mégis van két érdekes momentum. Az egyik, hogy a felvásárlók nagykövete azt mondja, eddig (tehát a legutóbbi berepülés esetében is) megadtak minden információt a kormányzati szerveknek, Hende pedig úgy válaszol: ők is "a magyar jogszabályok által meghatározott módon fognak eljárni az elkövetkező időszakban is". Tehát eddig is úgy jártak el. A kérdés már csak az: miért állította kampányban a Fidesz ennek az ellenkezőjét? Akkor hazudtak vagy most hazudnak? És mi lett a kivizsgálással? Vagy amint kormányról szolgálják Izraelt, törlődik a memória, megszépülnek az emlékek? Valószínű...

Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter június 29-én hivatalában fogadta Aliza Bin-Noun izraeli nagykövet asszonyt. A megbeszélés során egyetértettek abban, hogy az országaink közötti kapcsolatokhoz hasonlóan a fegyveres erőink és a védelmi tárcáink közötti együttműködés is problémamentes és több területen van lehetőség a kapcsolatok fejlesztésére.
A honvédelmi miniszter elismerően nyilatkozott a Magyar Honvédségnél ez évben rendszeresített – az izraeli Elbit System Ltd. által gyártott kis hatótávolságú pilóta nélküli repülőeszközre (SUAV) épülő – felderítő rendszerről, amelynek fő feladata a műveleti területen alkalmazásra kerülő erők védelmének fokozása. A beszerzéssel egy időben a cég végrehajtotta a kijelölt kezelőállomány kiképzését is. A honvédelmi miniszter a hónap elején tett látogatást az Afganisztánban szolgáló magyar kontingensnél, ahol személyesen is meggyőződhetett az eszközök alkalmazásáról.

A nagykövet asszony elmondta, hogy az izraeli fél továbbra is rendelkezésre áll a pilóta nélküli repülőeszközökkel kapcsolatos bármely igény esetén, illetve a további technikai fejlesztésekkel kapcsolatban.
A nem polgári célú átrepülésekre utalva elmondta, hogy a jövőben is lesznek olyan kérelmeik, amelyek az ország légterében történő mozgásra vonatkoznak, és ahogy eddig is, továbbra is megadják a kért adatokat a megfelelő kormányzati szervnek. Hende Csaba honvédelmi miniszter jelezte, hogy a Magyar Köztársaság illetékes hatósága mindig a magyar jogszabályok által meghatározott módon fog eljárni az elkövetkező időszakban is.
(Kuruc.info)

Címkék: antimagyarizmus anyaország

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr572130723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása