Botokkal, kövekkel és tojással támadtak a dél-libanoni Tuline falu lakói az ENSZ békefenntartó egységeinek egy francia őrjáratára, lefegyverezve a katonákat - közölte szombaton a libanoni hadsereg. Az AFP helyszíni tudósítója szerint az összecsapásban az egyik katona szeme és egy helyi lakos arca megsérült.

"Tuline falu és a közeli Kabrikha falu lakói fadarabokkal támadtak rá az őrjáratra, illetve kövekkel és tojással dobálták meg a katonákat" - mondta az AFP-nek a hadsereg egyik szóvivője, aki szerint miután a falusiak lefegyverezték a franciákat, rövid időre átvették az irányítást a konvoj katonai járműve felett. Mint mondta, ezután a helyszínre érkezett a libanoni hadsereg, és helyreállították a rendet, a fegyvereket pedig visszaszolgáltatták a libanoni-izraeli határon őrjáratot teljesítő békefenntartóknak.
Mint közölte, a francia katonák előzőleg Kabrikhában letartóztattak egy fiatalembert, aki nemtetszését fejezte ki a békefenntartók jelenléte miatt. Tuline faluban ezután támadtak rá a konvojra, azt követelve, hogy bocsássák szabadon a fiút. Helyi médiajelentések szerint azonban az összecsapás azután tört ki, hogy a békefenntartók elütöttek egy motorost Kabrikhában. Az ENSZ illetékesei egyelőre nem kommentálták az esetet.
(MTI)

Címkék: ensz libanon

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr932128555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása