Három héttel a parlamenti választások után megegyezett egymással a koalíciós szerződés részleteiben az SDKÚ, a KDH, az SaS és a Híd. A dokumentum ünnepélyes aláírására jövő hét kedden kerül sor.
„Minden témát megoldottunk és lezártunk, minden vitás kérdésben megegyeztünk. A tárcákat is elosztottuk, csakúgy, mint a felelősségeket, valamint megegyeztünk a prioritásokban” – jelentette ki Iveta Radicová, az ún. Szlovákia jövőbeni miniszterelnöke.
Utoljára a kisebbségi miniszterelnökhelyettesi funkció jogköreinek ügyében feneklettek meg a tárgyalások, de sikerült kompromisszumot kötniük a pártoknak. „Megegyeztünk abban, hogy nem csak papíron, de egy törvényben is rögzítjük a jogköröket” – nyilatkozta Radicová.
„Ez a megoldás biztosítja, hogy valódi jogkörei lesznek az alelnöknek” – vélekedett Bugár Béla, és szintén elégedettségét fejezte ki a szerződéssel kapcsolatban. A Híd korábban azért blokkolta le a tárgyalásokat, mert képtelen volt dűlőre jutni a hivatal kompetenciáit illetően. „Olyan hatásköröket adunk az alelnöknek, hogy érdemi tevékenységet folytathasson” – jelentette ki Radicová. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a kultúra és az iskolaügy területéről több hatáskör is átszáll a Híd tárcájára.
Megoldás született az uniós alapok problémájára is, a KDH közlekedésügyi tárcája kaphatja meg a pénzforrások felügyeletét.
(Bumm nyomán)

Címkék: híd béla sas bugár kdh sdkú

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr262128520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása