Az MSZP felszólítja a kormányt, haladéktalanul vonja vissza az „elnyomás időszakaira emlékeztető rendeletét”, amely szerint ki kell függeszteni a közintézményekben a nemzeti együttműködés nyilatkozatát.

„Ez a kormányrendelet nem más, mint Orbán Viktor lemondólevele a nyugati civilizációról. A demokrácia helyett a hivatalos álláspontot kötelezővé tevő, az ellenvéleményt megtorló totális rendszer kiépítésének szimbolikus lépése” – írja az MSZP mai közleményében. Szerintük a nyilatkozat valójában csak a Fidesz-KDNP szemléletét tükrözi.
„Magyarországon Horthy Miklós és Rákosi Mátyás, Romániában Nicolae Ceausescu élt hasonló módszerekkel, a különbség csak az, hogy ők az arcképüket is kötelezően kifüggesztették a közintézményekben. Bízunk benne, hogy nem ez lesz a következő lépés” - írja az MSZP.
Az LMP hűségnyilatkozatnak nevezi a dokumentumot. "Ez nem az együttműködés, hanem a félelemkeltés rendszere. Nincs szó, amivel ki tudnánk fejezni, hogy az LMP mennyire elképesztőnek tartja ezt a határozatot. Első hallásra nem is hittük el, hogy igaz lehet. Viccnek is durva lenne" - írta a párt.
(MTI nyomán)

Címkék: mszp orbán viktor kommunizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr142127818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása