Hegyimentők menekítettek ki húsz, magyarországi turistát Székelyföldön az áradások által elzárt Háromkútról – tájékoztatott csütörtökön Szabó Béla csíkszeredai főkonzul.
Mint mondta, tizennégy gyerekről és hat felnőttről van szó, a Gyimes-völgye településcsoportjához illeszkedő, de közigazgatási szempontból a szomszédos Neamt megyéhez tartozó Háromkútról kellett őket kimenekíteni. Csütörtökre virradó éjszaka ugyanis az erős sodrású víz ellepte a településre vezető utakat, elragadva a kirándulócsoport járművét is.
Szabó Béla elmondta, hogy a Hargita és a Neamt megyei hatóságok azonnal a bajbajutottak segítségére siettek, a hegyimentők a riasztástól számított két órán belül már elérték a csoportot, és terepjáróikkal biztonságos helyre szállították őket. A csíkszeredai Open World szállítási cég önköltségi áron ajánlott fel egy autóbuszt a szentesi és a bajai turisták hazaszállítására, a csoport csütörtök este hat óra körül indult haza.
(MTI)

Címkék: magyarország székelyföld

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr842124224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása