A tartalomból:
- A Jobbik azt üzente: ne hagyd magad! - Interjú Vona Gáborral elnöki újraválasztása kapcsán
- Milliárdos értékű wellness központ Budán ingyenmunkával, engedélyek nélkül - Sajátos magyarországi sikertörténet a szocialista korszakból: Hogyan lehet potom pénzért önkormányzati területet bérelni a budai zöldövezet egyik legértékesebb részén, majd oda minden engedély nélkül milliárdos értékű luxus szabadidőközpontot építeni? A Gyurcsány-éra ideje, a honi korrupció virágkora hazánk újkori történetében erre is lehetőséget adott. És mint kiderítettük: ad a mai napig is.
- Kockázatos játék - A Fidesz-MSZP harapófogójába került a Jobbik: Nagykoalíció szerveződött a háttérben a Jobbik ellehetetlenítésére. Az MSZP mindent megtett már a parlament megalakulása előtt, hogy ne kapja meg a nemzeti párt a nemzetbiztonsági bizottság vezetői posztját. Aztán Lendvai Ildikó azt követelte, hogy a jobbikos képviselőket ne nevezze ki Schmitt Pál a testület tagjának, ha kapcsolatban álltak a Magyar Gárdával.
- Apokalipszis 2010 - Június 18-án sűrű fekete felhők ereszkedtek le a földekre. Bekúsztak a fák, a házak és a határban zöldellő növények közé. A szabadban élő állatok érezték a bajt, talán már riadtan készültek a legrosszabbra, amikor egyszerre megérkezett a szél, soha nem látott sebességgel, majd heves villámlások közepette leszakadt az ég. Úgy szakadt le, mintha maga alá akarna gyűrni mindent, ami a felszín felett van. Mintha egy láthatatlan akarat jött volna el ítélkezni és büntetni úgy, hogy mindent megsemmisít, melyet a természet és az ember addig közösen alkotott.
- Ha nincs mezőgazdaság, akkor nincs Magyarország! - A hangyaszövetkezetek országos hálózatának kiépítésén dolgozik a Jobbik: Vegyük kezünkbe a sorsunkat! - így összegezhető a Mátra lábánál elhelyezkedő Gyöngyössolymoson megrendezett gazdafórum lényege. Június 25-én immáron harmadik alkalommal gyűltek össze a gazdák, hogy a Jobbik politikusaival együtt vitassák meg a magyar agrárium aktuális helyzetét. Az ország minden szegletéből érkeztek a gazdálkodók, hogy végre ne az íróasztal mögött ülők határozzák meg, mire van szüksége egy parasztembernek.
- Ne szólj szánk, nem fáj feje… Június 11-én Cser-Palkovics András és Rogán Antal fideszes képviselők benyújtották az Országgyűlésnek - a többek között - a médiatörvényt is módosító javaslatcsomagjukat. A jól hangzó, bár csekély előrelépést jelentő intézkedések (a kurátorok számának radikális csökkentése, az adminisztratív és infrastrukturális költségek részleges lefaragása stb.) mellett azonban ez a csomag az aránytalan választási rendszerből fakadó kétharmados többséggel való visszaélés mintapéldája.
- A járvány neve: VÁLSÁG - Az európai kormányok megszorító intézkedéseinek okairól Bogár László közgazdászt kérdeztük.
- Vasember a bonyhádi Jobbik színeiben - Ússz közel nyolc kilométert, miután kimásztál a medencéből egy négy kilométeres pályán tekerd le a Győr-Nyíregyháza távolságot, “levezetésként” pedig fuss le egy dupla maratont, vagyis nyolcvannégy kilométert! Ha ezzel megvagy, elmondhatod magadról, hogy végigcsináltál egy ultratriatlon versenyt. Fischer János, a bonyhádi Jobbik oszlopos tagja hétvégén már harmadszor teljesítette a nem mindennapi távokat. A sportoló árpádsávos, Gárda- oroszlános sportruhában versenyzett, több riválisa elismerését is kivívva ezzel.
- Gyurcsány-korszakból a narancsköztársaságba - A második Orbán-kormány megalakulását követően a kezdeti udvariassági körök után már nyoma sincs az alkotmányosság és a demokrácia iránti alázatnak. A médiatörvény módosítása elnémíthatja a kritikus véleményeket. Nyolc év küzdelem, az ország tönkremenetele árán lezárult a Medgyessy-Gyurcsány- Bajnai-korszak. S ezután elkezdődött az építkezés, formálódik már a narancsköztársaság... Egy olyan ország rajzolódik ki a hétköznapokban, ahol már az sem számít, hogy a Fidesz egyetlen kampányígéretének is hátat fordít, és nem lesz elszámoltatás.
- Radikalizmus és szakmai igényesség - Hegedűs Tamás a Jobbik országgyűlési képviselője és általános frakcióvezető-helyettese. A Fidesz gazdasági terveiről, a Jobbik-frakció eddigi munkájáról és lehetőségeiről beszélgettünk vele.
- Szegedi Csanád: Csak a magyar a „rasszista”? Sikerült-e egyetlen országnak is integrálnia a cigányokat? - A címben feltett kérdésre a válasz: ilyen országot nem ismerünk. Sőt. Ahol csak cigányok élnek, ott a többségük jellemzően a társadalmi normákat figyelmen kívül hagyva az őslakosok által előteremtett segélyekből, bűnözésből él. Több mint 500 éve jelentek meg Európában, ám értelmiségük gyakorlatilag sehol nem létezik, az érettségiig is csak elenyésző százalékuk jut el, mindegy, hogy a gazdag Skandináviában vagy egy szegényebb államban élnek.
- „Az egyetlen férfi a Házban” - Schlachta Margit
- Ezer év öröksége a nagykunsági pásztorételekben - A honfoglaláskori magyar konyhát nem lehet összehasonlítani nyugat-európai társaival, mert konyhafilozófiája teljesen más volt, gasztronómiai szempontból sokkal magasabb szinten állt.
- „Nincs még egy élőlény a Földön, ami annyira hasonlítana az emberre, mint a ló” - Az ember és a ló közötti barátságról, a szabaddá tanítás módszeréről Török György dunabogdányi lovassal beszélgettünk.
- Kamermayer kontra Demszky - Millenniumi földalatti vasút kontra 4-es metró: Folytatjuk sorozatunkat, mely e két polgármester regnálása alatt elkészült, vagy el nem készült beruházásokat hasonlítja össze.
- Egy újabb „multi buli”, avagy hogyan lehet extraprofitot létrehozni a magyar munkavállalók étkezési adókedvezményéből - A nyilvánosságra került korrupciós botrányok gyakorlatilag egymást érik az elmúlt hónapokban. Elég csak a BKV, a MÁV, a sukorói ingatlancsere, vagy a pátyi illetve a sávolyi beruházásban érdekelt Grupo Milton nevére gondolni.
- Ahol télen is virágzik a viola - A talján szurkolói kultúra egyik fontos városa (Róma) két legfontosabb csapatának és táborának (AS Roma, Lazio) bemutatása után következzen a földkerekség egyik legszebb települése, Firenze. És az eleganciát megtestesítő város büszkesége, az AC Fiorentina és a hozzá évtizedek óta szervesen tartozó szurkolói kultúra.
- Párkány? Nyerazujem - Párkányban azért nem kell olyan sokáig nyomozni a magyar múlt után, hisz az még ott van minden harangkondulásban, a főutca minden szegletében, a Mária Valéria hídban vagy éppen a könyvesbolt eladójának ízes beszédében.
- Gyepűhatár az Óperenciánál - A pozsonyi csata (907. július 4-5.): Azt lehet hinni, hogy ez a „meseföldrajzi” elnevezés, amellyel a magyar népmesék kezdődnek, a világ végét jelenti, ami után minden megtörténhet. A Dunába torkolló Enns folyó felső szakaszát nevezték Ober Ennsnek (innen az Óperencia). A Lajtától 150 km-re lévő folyóig tolták ki a magyar gyepűhatárt a győztes pozsonyi csata eredményeképpen. Hosszú évtizedek óta nem lehetett – a vereségeken kívül - a hazai oktatásban hallani erről az eseményről. Ezt nem tanítják a mai napig sem. Talán azért, mert megnyertünk egy háborút?
- A csillagjegyek kutatója: Az egyiptomiak, sumérok, babiloniak, inkák és mayák is alkalmazták az égi megfigyeléseket ahhoz, hogy pontosabban megismerjék az élet törvényeit. Sőt Hammurapi kőtábláján is találtak asztrológiai jeleket.
A bar!kád magazin megrendelhető az ujsag@barikad.hu e-mail címen. A hetilap előfizetési díjai:
- negyed év: 4980 Ft
- félév: 9900 Ft
- egy év: 19680 Ft
(Bar!kád)

Címkék: barikád hetilap bar!kad

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr72121481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása