Tilda Swinton rendszeresen kitalál valami szimpatikus őrültséget, 2008-ban például lakóhelyén, a skóciai Nairnben rendezett Mark Cousinsszal, az edinburghi filmfesztivál volt igazgatójával egy mini filmfesztivált, ahol egy tálca sütemény volt a belépő a filmvetítésekre, pár napja pedig - szintén Cousinsszal - az edinburghi filmfesztivál alatt az egyik közterén perdült táncra, reprodukálva Stan és Pan táncát a Way Out West című filmből. Az esemény inkább flashmob volt, mint előadás: az összeverődött tömeg együtt ropta a skótkockás szoknyás Swintonnal és a keménykalapos Cousinsszal.

 

Az eseményt Swinton kisfia inspirálta, aki nyolc és fél éves korában megkérdezte az anyjától, hogy milyenek voltak az emberek álmai, mielőtt feltalálták volna a mozit. Swintont annyira megindította és felpörgette a kérdés, hogy be szeretné vezetni a gyerekek nyolc és feledik születésnapjának megünneplését, hogy már ebben a korban megértsék, hogy a mozi "nem csak Disney-ből és Pixarból áll - bár ezek is jók -, és nem csak a multiplexekben található meg".

Ha esetleg a fenti megjegyzés nyomán valaki sznobsággal vádolná Swintont, az nézze tovább a felvételt az eseményről: Cousins elmagyarázza, hogy pont a sznobság ellen, a "nyílt szívű filmek" mellett állnak ki, amelyek nagyon széles skálán helyezkednek el, Swinton és Cousins szerint például az Avatar is közéjük tartozik.

(origo)

Címkék: és pan filmfesztivál tilda stan swinton edinburghi

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr962118295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása