"Készen állok a csapatmunkára" - jelentette ki államfőjelölti beszédében Schmitt Pál, a Fidesz és a KDNP közös jelöltje. Schmitt azt mondta, bár államfőként pártsemlegesen kell eljárnia, és ezért megválasztása esetén lemond fideszes párttagságáról, ez nem jelentjet értéksemlegességet. Schmitt kijelentette, a polgári értékrendet kívánja követni és többek között a kereszténység iránti alázat határozza majd meg tevékenységét.

Schmitt előtt Balogh András, az MSZP jelöltje beszélt. A két beszéd után a képviselők szavaznak a jelöltekről. Az államfő megválasztásához a képviselők kétharmadának szavazata kell, mivel ezzel a Fidesz és a KDNP rendelkezik, Schmitt megválasztásának feltehetően nem lesz akadálya.

(origo)

Címkék: schmitt pál 2010 köztársaságielnök választás államfőválasztás

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr612118501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása