Ítélkezési szünet lesz a Fővárosi Bíróságon július 16-tól augusztus 19-ig, a cégbíróság kezelőirodája a szünet alatt is változatlan nyitva tartással működik - tájékoztatta a Fővárosi Bíróság sajtótitkársága kedden az MTI-t.

A nyári ítélkezési szünetben a bíróságok a soron kívüli ügyek intézéséhez szükséges ügyeleti, készenléti szolgálatot tartanak - tartalmazza a közlemény. A szünet ideje alatt a félfogadás változatlan, a kezelőirodák azonban minden ügyszakban csökkentett létszámban végzik munkájukat.

Az ítélkezési szünetben a kerületi bíróságokon és a Fővárosi Bíróságon is minden ügyszakban bírói ügyeletet tartanak.

A Fővárosi Bíróság épületében működő Információs Szolgálat a nyári ítélkezési szünetben zárva tart.

A Fővárosi Bíróság Cégbíróságának cégirodája és kezelőirodája az ítélkezési szünet alatt is változatlan nyitva tartással fogadja az ügyfeleket.

A Fővárosi Bíróság sajtótitkársága közölte azt is, hogy július 15-e, a bíróságok napja munkaszüneti nap, amikor Budapesten minden bíróság zárva lesz, és az irodák sem tartanak ügyeletet. Így gyakorlatilag a bírósági ítélkező munka július 14-én zárul, és augusztus 23-án kezdődik újra.
(MTI)

Címkék: bíróság fővárosi

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr852118448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása