Pakson sem lesz tűzijáték augusztus 20-án, az arra szánt összeget az árvízkárosultaknak adományozzák – közölte a város polgármestere hétfőn az MTI-vel.
Hajdú János (Fidesz–KDNP–Kisgazda Polgári Egyesület) elmondta, hogy erről a város képviselő-testülete hétfői rendkívüli ülésén döntött. Közlése szerint nem maguk választják ki azt a települést, amely megkapja a pénzt, hanem valamelyik segélyszervezeten keresztül juttatják el az összeget. Elmarad az augusztus 20-i tűzijáték az idén Pécsett, Miskolcon és Békéscsabán is.
Pécsett Páva Zsolt fideszes polgármester döntése értelmében az ünnepi fényjátékra szánt 700-800 ezer forintot az árvíz és a vihar helyi károsultjainak javára ajánlják fel. A miskolci polgármester, Káli Sándor (MSZP) szintén úgy döntött, hogy az árvíz okozta károkra tekintettel nem lesz tűzijáték idén augusztus 20-án a városban, az arra szánt kétmillió forintot nem költik el. A békéscsabai közgyűlés is úgy határozott: elmarad a városban az ünnepi tűzijáték.
A budapesti, központi tűzijátékkal kapcsolatban Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes korábbi közlése szerint a kormány három variációban gondolkodik: megtartanák a rendezvényt, de a korábbinál jóval alacsonyabb költségvetéssel; egyáltalán nem lenne tűzijáték, az árát az árvízkárosultaknak juttatnák el; egy rövidebb attrakció lenne, s a megspórolt pénzt az árvíz utáni újjáépítésre használnák fel. A végleges döntést napokon belül meghozzák.
Az interneten több fórumon is aláírásgyűjtési akcióba kezdtek, a kezdeményezést támogatók azt javasolják, hogy „mondjunk le” az augusztus 20-i tűzijáték élményéről, s az arra szánt pénzt adományozzák az árvízkárosultaknak.
A Medián legfrissebb, júniusi felmérése szerint három ember közül kettő teljesen lemondana a tűzijátékról augusztus 20-án.
(MTI)

Címkék: ünnep tűzijáték paks

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr312117069

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tűzijáték: megtartani és adakozni 2010.06.29. 02:42:31

A 2000-es nagy tiszai árvíz után is volt tűzijáték. Egy nemzetnek a legnehezebb időkben, háborúban vagy ostrom alatt is meg kell tartania saját ünnepeit. A Fidesz-kormány megfontolja, hogy vagy szerényebb méretben, vagy egyáltalán nem tartja meg az a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása