Vágsellyén a jövőben a termálvizet is kihasználják a háztartások fűtésére. Azt tervezik, hogy a volt városi fürdő területén 1800 méter mélységig mélyítik a termálforrást. „Most folyik a 25 napig tartó próba, júliusban vagy augusztusban indítjuk el a próbaüzemet” – nyilatkozta Martin Alföldi polgármester.
A városi tanács azt reméli, hogy ezzel csökkennek a fűtés költségei, s mintegy 30 százalékkal kevesebb földgáz fogy, s ezzel a környezetbe sokkal kevesebb széndioxid kerül. „A tervek szerint a termálvízzel a nyári hónapokban kielégíthető a melegvíz-fogyasztás, télen gázzal is kell majd fűteni” – mondta el Alföldi.
A város a jövőben egy, jelenleg hiányzó fürdő létesítésére is szeretné kihasználni a termálvizet. Erre már megvan a telek, a város csere által szerezte a Duslo Salától, a nagyberuházáshoz még befektetőt keres. A furat mélyítésének költsége 1 889 000 euróra rúg, a fűtőház, a vezeték és más költségek további 271 200 euróba kerülnek.
(Bumm.sk)

Címkék: gazdaság vágsellye

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr782115843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása