Folytatódik a svájci frank szárnyalása: az alpesi valuta egyaránt erősödött a forinthoz és az euróhoz képest is. A frankban eladósodottak szívhatják a fogukat, törlesztőrészleteik tovább emelkedhetnek.
Délután 4 óra körül a svájci frank 215,160 forintot ért a bankközi devizapiacon, ami majdnem a valaha volt leggyengébb forintárfolyamot jelent. A frank az euróval szemben is csúcsra ér, hiszen 1,3432-es szintjével a valaha volt legerősebb szintre került a közös európai fizetőeszközzel szemben. A dollár 232,26, míg az euró 286,430 forintot ér. Egy euróért 1,23230 dollárt adnak. Az OTP 4709 forinton áll, 2,3 százalékot gyengülve a pénteki záróárhoz képest.
Az elemzők már korábban figyelmeztettek: lehet számítani a további gyengülésre, volt, aki a 230-as szintet is elképzelhetőnek tartotta, míg Barcza György arról beszélt, hogy 2-3 évbe telik, míg a forint visszatér a 180-190-es árfolyamszinthez.
A pénzügyi szolgáltatók devizahitel-állományának értéke a folyamatok nyomán várhatóan több százmilliárd forinttal növekszik - írtuk mai számunkban. Az MNB adataiból kiindulva, hacsak nem történik valami kedvező fejlemény, a svájcifrank-kölcsönök állománya áprilishoz képest csak az árfolyamhatás miatt 400 milliárd forinttal növekszik június végére.
(VGO nyomán)

Címkék: gazdaság

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr632117008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása