Még a korábbinál is rosszabb menetrenddel indítaná újra a személyszállítást a MÁV az újranyíló mellékvonalakon – tudta meg a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület. Értesülésük szerint a vasúttársaság mindössze napi 4 vonatpárt közlekedtetne a jövő héttől a Székesfehérvár-Komárom, Zirc-Veszprém, Pápa-Csorna, Karcag-Tiszafüred és Lajosmizse-Kecskemét szakaszokon.
Az egyesület szerint a MÁV ezzel gyakorlatilag szabotálja a kormányzati döntést, hiszen a rossz menetrend csak elriaszthatja az utasokat, ahelyett, hogy ismét népszerűvé tenné a vasúti közlekedést. A VEKE ezért részletes menetrendi javaslatot és szakmai koncepciót is készített az újrainduló mellékvonalak ésszerű hasznosítására, melyet a szakminisztériumnak is megküldtek.
A szocialista kormányok 2007 óta mintegy 40 mellékvonalon állították le a személyforgalmat. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium döntése szerint július 4-étől 5 vonalon indul újra a közlekedés.
(hírTV)

Címkék: máv antimagyarizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr812113734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása