Budaházy György véleménye a letartóztatása egy éves évfordulója alkalmából, 2010. június 17-én megtartott tárgyalásról.
Vérlázító, hogy azon a Magyarországon, ahol az ávós gyilkosok mai napig szabadon rohangászhatnak, hazafiak tömegeinek bebörtönzéséért, legyilkolásáért, sortüzekért felelős kommunista gazemberek, véreskezű Biszku Bélák élhetnek kiemelt nyugdíjból kényelmesen, sőt még ők vannak felháborodva „személyiségi jogaikra” hivatkozva, ha bűneiket felemlítik, ahol a szocializmusból átmentődött tolvajok szabadon garázdálkodhattak húsz évig, ott én, aki sokakkal együtt ezt megelégelve tiltakoztam, és fel mertem lépni, én vagyok börtönben, vagyok kikiáltva terroristának, és fenyegetnek életfogytiglani börtönnel. Senkinek nincs joga addig „forradalomról”, meg „rendszer megdöntésről” beszélni, amíg ez a helyzet gyökeresen, 180 fokkal nem változik meg.
Az egész eljárás felháborító, és úgy látom személyesen ellenem irányul. Ugyanazokra a gyanúsításokra, ügyészi állításokra, védői érvekre, amikre az ügyben lévő más gyanúsítottak esetén számos bíró nem látta megalapozottnak az előzetes letartóztatás további fenntartását, a nekem „talált” bíró szó nélkül megítélte azt. Csak hogy még tovább el legyek szakítva a családomtól. Semmilyen felvetésünkre érdemben nem reagált, a ripsz-ropsz határozathozatal is jól mutatja, hogy előre el volt döntve az egész. Még a „bűnismétlés veszélyét” is rajtam hagyta – ez a legabszurdabb -, mert ezzel lehet a legtovább bent tartani valakit.
Ez van 2010 júniusában az „elsöprő nemzeti győzelem” utáni „új” Magyarországon. Kiábrándító!
Vác, 2010. június 18.
Budaházy György ugyanakkor a közelmúlt néhány hírét is véleményezte a portálunkhoz eljuttatott levelében, ezt alább olvashatják.
 Budaházy György hírelemzései:
  - Még egy szó „Cigányiáról”: A cigányok egy területre való „összeköltözése” nyilván az ott élő magyarok elköltözésével kell járjon. Én megértem, ha valakinek ez fáj, akinek a családja esetleg nemzedékek óta ott él, de valamit-valamiért. Így mindenhol ott vannak, úgy meg egy helyen lennének. Lakosságcsere. Volt már ilyen a történelemben. Észak-Borsod pedig azért is ideális, mert már most is abban a megyében vannak a legtöbben, és ha valaki ismeri a Kárpát-medence nemzetiségi térképét, az tudja, hogy a Dél-Felvidék Borsoddal határos szakasza az a rész, ahol nincs számottevő magyar lakosság, viszont Szlovákiának azon a környékén szintén jelentős számú cigány lakosság van, tehát abban az irányban később lehet bővíteni a területet, ha a szlovákok is rászánnák magukat. Ezt persze a magyar-szlovák területrendezéssel együtt lenne érdemes megejteni. Persze ez csak egy ötlet, de én nem most találtam ki, ezt hirdetem kb. 7 éve.
 - Apropó revízió. Most vigyázó szemünket Szlovénia és Horvátország nemzetközi döntőbíróság általi határvita rendezésére vessük. Ez hivatkozási alap lehet nekünk is majd. Remekül alakulnak a dolgok. Tényleg. A magyar hazafiak, nemzeti radikálisok most teljes vállszélességgel a revízió ügye felé kell forduljanak. Ez most a küldetés.
 - Orbán Viktor 29 pontja parlamenti előadása közben folyton a szabadságra hivatkozott: Szabadság…, hát ez Budaházy György „mániája”. Ez a kis huncut sorra lopja el az ötleteimet. A rézangyalát!
 - Fideszes politikus nyilatkozta a TV-ben, hogy a 2006. október 23-i rendőri erőszak mögött politikai megrendelés gyanítható. Így van! Meg előtte 2002-től, meg utána 2010-ig számtalan más esetben is. Nyolc év alatt folyamatosan rendőri erőszakkal avatkoztak bele a szocialisták a politikai kérdésekbe, 2006 őszétől meg gyakorlatilag annak segítségével tartották fenn a hatalmukat. Ez alkotmánysértés! Ezt kéne már felfogni a fideszeseknek. Ami igaz 2006. október 23-ra, az igaz számtalan más esetre. Nem lehet a dolgokat így szétválasztani. Mint ahogy olyan sincs, hogy az a tüntető, aki az Erzsébet tér környékén odaállt „farkasszemet nézni” az embereket lövöldöző rendőrökkel, aztán őt is jól telibe lőtték, az állami kártérítésre jogosult ártatlan áldozat, míg aki csak annyiban különbözik tőle, hogy felháborodásában követ ragadott, és megdobálta a – politikai megrendelésre erőszakoskodó – rendőröket, az meg rendbontó, és megérdemli, hogy el legyen ítélve. Ez égbekiáltó igazságtalanság. Nem szabad elfogadni, hogy a Fidesz ezt a közbenső álláspontot képviselje. Vagy a hatalomnak meg a rendőreiknek volt igaza, vagy a velük szembefordulóknak. Köztes megoldás nincs. Egyik bűnös, másik hős. Nincs mese! A társadalmi értékrend csak az egyik nézőpontot teheti általánosan magáévá, és ha tényleg a nemzeti gondolatot akarják erősíteni, akkor nem kétséges, hogy melyiket.
 - Kósa Lajos államcsődöt vizionáló kijelentése miatt a „befektetők meginogtak”, és a tőzsde esett: Itt az ideje, hogy ejtsünk néhány szót ezekről a „befektetőkről”, meg a tőzsdéjükről. Egy igazi befektető, aki a pénzét idehozva itt komolyan vállalkozik, annak pontosan tudnia kell, hogy Magyarországon mi van, annak pontosan tudnia kell, hogy Magyarország évtizedek óta hol egy karnyújtásnyira, hol egy tenyérnyire, hol egy ujjpercnyire van az államcsődtől, mint ahogy számtalan más ország is ebben az istenverte liberális gazdaságban. Mert ez olyan, hogy az összeomlás felé halad folyton. És ez nem azon múlik, hogy mit mond Kósa Lajos. Ezek a híres „bizalmukban megingott befektetők” nem egyebek, mint tőzsde spekulánsok, akik meg nem egyebek, mint tulajdonképpen szerencsejátékosok. És nagy ívben tojok a „bizalmukra”. Felfoghatatlan számomra, hogy miért hagyták a nemzetgazdaságok, hogy ez a tőzsde nevű „játékkaszinó” ennyire a fejükre nőjön. Ezen mindenképpen változtatni kellene. Nem Kósa Lajost karom mentegetni, de ez már tényleg nevetséges. Ha meg a „világ vezető pénzügyi körei” tényleg ennyire nincsenek tisztában a valósággal, akkor meg mi a fenét hajbókolnak ezeknek a kutyaütőknek. Vicc ez.
 - A Fidesz a 3,8%-os hiánycélt akarja tartani. Kezdődik már a pofára esés. A kampány alatt a Hír, meg az Echo tévékben a fideszes 2/3-ért fújtató összes „nagy nemzeti közgazdász” arról értekezett, hogy az új kormány majd felviheti a hiányt 6-7%-ra, így teremtve forrást. Most meg kezdik a nevetséges ideológia gyártást az ellenkezőjére. Különben is, ha még Románia is 6% feletti hiányt kell, hogy tartson, nyugaton meg mindenfelé 10 feletti %-ok vannak, akkor mit kell nekünk itt 3,8-ért erőlködni? Már megint minket néznek madárnak? Úgy látszik lehet, mert hagyjuk.
 - Sajnos a Fidesz holokauszt tagadás témában is rossz irányba ment. Nem mert szembemenni a zsidó fajvédő érdekkel, és a BTK-ból kivenni ezt az agyrémet, inkább betette oda ellensúlyozásképpen a kommunizmus bűnei tagadásának tiltását. Mondjuk viccesen hangzik ez, miközben a kommunista bűnösök mai napig szabadon járhatnak-kelhetnek, garázdálkodhatnak, bár ennek a tiltásnak még mindig több létjogosultsága van, mint a másiknak, mert mégiscsak Magyarországon vagyunk és nem Izraelben. Ezzel együtt mint azt már régebben kifejtettem, nem ez véleményem szerint a jó út, hisz ilyen erővel számos más történelmi esemény vitatását BTK kérdéssé lehetne tenni. Jól tette a Jobbik, hogy ezt így nem szavazta meg, ez megint egy tipikus fideszes megalkuvás volt.
 - Gyurcsány szerint a baloldali értékekkel ellenkezik a határon túli magyarok magyar állampolgárságának megadása és a trianoni emléknap: Mit lehet ehhez hozzáfűzni? Legalább következetes a gazfickó, és kitart a nemzetellenes gazságai mellett. Így talán könnyebb lesz megértetni mindenkivel, hogy ezzel a ’45-ben a szovjet tankok hátán érkező, és azóta a nyakunkon ülő hazaáruló gazember bandával nem elég elszámolni, hanem egyszer és mindenkorra leszámolni kell. Oszlassák fel az MSZP-t, és tiltsák ki a közéletből őket örökre!
 - Orbán azt tanácsolta a Jobbiknak, hogy most inkább ne feszegesse az államadósság kérdését, mert nem aktuális: A nemzet számára fontos ügyeket nem akkor kell képviselni, amikor olyan a széljárás, hanem mindig. Ha nagy a „szembeszél”, akkor is. Ez pedig fontos ügy, mondhatnánk stratégiai kérdés. Hogy a világ „disznófejű nagyurai” nem akarnak most erről beszélni? Lehet. (Miért, van olyan, amikor akarnak?) Ha nehéz valamit egyedül képviselni, akkor szövetségeseket kell találni, és ilyen szempontból pont ideális a jelenlegi helyzet. Számos ország van államcsőd közeli helyzetben az EU-n belül is, akiknek szintén jól jönne egy adósság leírás. Lehet, hogy mindenki csak a másikra vár. Hát nosza, tárgyalni kell görögökkel, spanyolokkal, olaszokkal, írekkel, és együtt egyszerre előállni vele. Vonának igaza van, feszegessék csak ezt.
 - Kiesett a Magyar Koalíció Pártja a szlovák parlamentből: Nagy keserűség ez sokak számára biztos, és nem csak odaát, hanem itt is. Pedig ha végignézzük a felvidéki magyar politika Szlovákia megalakulása óta való egy helyben topogását – sőt visszafelé haladását -, akkor nem is olyan meglepő ez. Egyszerűen megérett az idő a stratégia váltásra. A beolvadást választók már léptek (lásd Híd), lehet, hogy meg kéne szerveződjön a magyar hazához való visszatérést szorgalmazók csoportja is. Úgy látszik a langyos középútnak leáldozott (szerencsére).
 - Megkezdődött a labdarúgó világbajnokság Dél-Afrikában. Már az odaérkezésük utáni első napokban kiraboltak több külföldi sportolót és újságírót: Nos, nem tudom mi mást lehetett várni attól a fekete Dél-Afrikától (mert volt valaha egy fehér is), ahol a legnagyobb élő „nemzeti hősüknek” a családtagja azért hal meg, mert az őt szállító sofőr tök részegen karambolozik. Európai ésszel felfoghatatlan ez a fegyelmezetlenség. De hát „éljenek az apartheid alól felszabadult négerek”. Apropó négerek. Úgy tűnt, mintha a francia válogatott helyett beugrott volna helyettesíteni a kongói vagy ruandai (vagy valamelyik hasonló). Én négy fehér embert tudtam köztük összeszámolni. Minden esetre mulatságos volt, ahogy a Marseillaise-t énekelték a négerek. Minden tiszteletem Nicolas de Lamberterie-é (kedvelem, becsülöm), nem akarom megbántani, de ilyenkor kétségem támad, hogy Toroczkai Laci Északi Civilizációja számára a francia népet meg lehet-e még menteni. Még valami: a vuvuzelás darázsfészek alapzajt még tv-n át is nehéz elviselni, gyilkos lehet élőben.
 - A Kirgizisztánban kirobbant etnikai konfliktus megfékezésére a kirgiz vezető az oroszokat hívta be segítségül, de az oroszok nem kívánnak beavatkozni: Bezzeg Amerika, akit a kutya nem hívott sehova, mégis mindenhol ott randalírozik.
Budaházy György, hazafi
(Kuruc.info)

Címkék: györgy budaházy publicisztika

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr112113721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása