Afrika egyetlen versenyben maradt képviselője, Ghána számára az Egyesült Államok a következő akadály, amely az utolsó percben harcolta ki a továbbjutást csoportjából.

Az Algéria ellen a ráadásban elért találat kisebbfajta futball-lázat okozott az Egyesült Államokban: az amerikaiak nagyon szeretik a drámai történeteket, és ennél jobb sztorit a hollywoodi forgatókönyv-írók sem találhattak volna ki. A győztes gólt szerző Landon Donovan ráadásul színésznő feleségének üzent a mérkőzést követően, és így a bulváréhes közönség számára is hírértékkel bírt a csapat szereplése.

A legjobb nyolc közé jutásért Ghána ellen kellene nyernie az együttesnek, és ennek a találkozónak is megvan a maga sztorija: négy éve ugyanis a két csapat az utolsó csoportkörben találkozott, és akkor az afrikaiak 2-1-re nyertek, az Egyesült Államok válogatottja pedig kiesett.


"Nagy lehetőség ez a számunkra, hogy visszavágjunk Ghánának" - mondta az amerikai szövetségi kapitány, Bob Bradley. "Tudjuk, hogy nagyon tehetséges gárdáról van szó, amely kiváló fizikális állapotban van. Nagy fegyelemre és igazi csapatjátékra lesz szükségünk, ha nyerni akarunk ellenük" - nyilatkozta az edző, aki valószínűleg a védelemben ismét számít Oguchi Onyewura, aki nagy csatát vívhat majd ghánaiak csatárával, Asamoah Gyannal.

A ghánaiaké a legeurópaibb stílusban futballozó afrikai válogatott, aligha véletlen, hogy éppen ők jutottak be a legjobb 16 közé. Szerb kapitányuk, Milovan Rajevac nagy taktikai fegyelmet követel meg a játékosoktól, akik a jelek szerint maximálisan igyekeznek ezt betartani, még ha nem is feltétlenül értenek egyet vele. "Nagyon jó edzőnk van, és mi azt tesszük, amit ő mond. Azt akarja, hogy fegyelmezetten és zártan futballozzunk, és tudjuk, hogy ez eredményre vezet" - mondta a középhátvéd, John Mensah.

A vébén eddig csak tizenegyesből volt eredményes a csapat, és tavaly november óta egyszer sem tudott egynél több gólt lőni. A hatékonyságra azonban nem lehet panasz, Ghána így is döntős volt az idei Afrika-kupán, és bár a szurkolók egy részének nem tetszik a sok 1-0-s győzelem, úgy tűnik, hogy a sikerekhez éppen erre van szükség.

Várható kezdőcsapatok:
Egyesült Államok: Howard - Cherundolo, DeMerit, Onyewu, Bocanegra - Donovan, M. Bradley, Edu, Dempsey, Altidore, Findley. Szövetségi kapitány: B. Bradley.
Ghána: Kingson - Paintsil, John Mensah, Jonathan Mensah, Sarpei, Annan, K. Asamoah, A. Ayew, K. Boateng, Asamoah Gyan, Tagoe. Szövetségi kapitány: Rajevac.

www.global-soccer.eu

Címkék: amerikai válogatott foci vb fociválogatott ghánai

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr842111748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása