Tíz amerikaiból kilenc túl sok sót eszik, legtöbbjük az ajánlott mennyiség kétszeresénél is többet - állapították meg tanulmányukban az illetékes egészségügyi hatóság, a CDC kutatói.

Az étkezés során elfogyasztott nátrium 77 százaléka nem az ételek utólagos megsózásából, hanem a feldolgozott élelmiszerekből származik.


A 2010-től érvénybe lépett ajánlások szerint egy felnőtt napi nátriumfogyasztásának 1500 milligramm alatt kellene maradnia, ezzel szemben az amerikaiak túlnyomó többsége ennél jóval nagyobb mennyiséget, 3466 milligrammot vesz magához naponta. A sófelesleg többsége olyan ételekkel jut a szervezetükbe, mint a pizza, a sütemények és a húsfélék.


A tanulmány alapjául szolgáló felmérés 2005-ben és 2006-ban készült mintegy 4 ezer felnőtt bevonásával. A jelentést a CDC heti rendszerességgel megjelenő kiadványában hozta nyilvánosságra.


Medipress

Címkék: amerikai egyesült államok sófogyasztás táplákozástudomány

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr462110941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása