Az Egyesült Államok már nem olyan húzógazdaság a világban, mint korábban, már nem képes világgazdasági növekedést generálni - nyilatkozott Timothy Geithner amerikai pénzügyminiszter pénteken Washingtonban.
"A világ már nem támaszkodhat olyan mértékben az Egyesült Államokra, mint a múltban" - fogalmazott a miniszter, megjegyezve, hogy a többi vezető gazdaságnak a jövőben nagyobb mértékben kell növekednie a globális prosperitás érdekében.
Geithner a G8 és a G20 csoport hét végi torontói csúcstalálkozója előtt arról is beszélt, hogy szerinte nincs lényeges különbség az amerikai és az európai megközelítés között a költségvetési hiány csökkentését illetően. Az Egyesült Államok és Európa között sokkal több a hasonlóság, mint az eltérés - mondta.
(MTI)

Címkék: gazdaság külföld egyesült államok

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr222110394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása