A Jobbik várhatóan két héten belül dönt főpolgármester-jelöltjének személyéről. A párt az őszi önkormányzati választásra budapestieknek szóló programmal is készül - mondta Mirkóczki Ádám szóvivő pénteken az MTI-nek. Novák Előd alelnök közlése szerint a pártkassza üres, a kampány költségvetéséről később határoznak. Szabó Gábor pártigazgató lehet a kampányfőnök.
Saját főpolgármester-jelöltet állít a Jobbik, a jelölt személyéről várhatóan két héten belül döntenek - tájékoztatott Mirkóczki Ádám.
Arra a kérdésre, felvetődött-e, hogy ha a Fidesz Tarlós Istvánt jelöli Budapest élére, a Jobbik - a négy évvel ezelőtti önkormányzati választáshoz hasonlóan - támogassa őt, a szóvivő úgy felelt: ez szóba sem került, a Jobbik, ahol csak lehet, önálló jelölttel vág neki a kampánynak.
Az országgyűlési választás egyik legfontosabb tanulsága az volt a Jobbik számára, hogy nélkülözhetetlen egy önálló, a budapestieknek szóló program megalkotása - mondta, hozzátéve: a fővárosnak olyannyira sajátosak a problémái, "mintha egy másik ország lenne". A Jobbik többek között a korrupció visszaszorítását, Budapest közlekedési gondjainak megoldását és a közbiztonság javítását célzó javaslatokkal készül - mondta.
Mirkóczki Ádám szerint a győzteshez húzás jelensége miatt helyenként az országgyűlési választás eredményének megismétlése is siker volna, de bíznak benne, hogy a párt több településen a polgármesteri cím mellett a képviselő-testületi többséget is megszerzi.
Elmondta, a Jobbik vezetői nemcsak Észak- és Kelet-Magyarországon, hanem országszerte kampányolnak majd.
Mirkóczki Ádám emlékeztetett arra, hogy a Jobbik alapszabálya szigorú összeférhetetlenségi követelményeket fogalmaz meg. Szavai szerint nem valószínű, hogy a párt parlamenti képviselői közül bárki polgármester- vagy önkormányzati képviselőjelölt legyen, ha azonban valamelyikük mégis emellett dönt, és megválasztják, döntenie kell, hogy melyik tisztséget tartja meg.
A jelöltállítás - mint mondta - a lehető legdemokratikusabb: a helyi alapszervezetek jelöltjeit előbb a választókerületi, majd a megyei, végül az országos jelöltállítási bizottság véleményezi, s a kiválasztottaknak mindhárom szűrőn át kell jutniuk.
Novák Előd, a Jobbik alelnöke ehhez hozzátette, hogy az országos jelöltállítási bizottság jogköre korlátozott, nem állíthat jelölteket, csak vétójoggal élhet a javasolt személyek alkalmatlansága esetén. A testület tagjait az országos elnökség választja meg.
A Jobbik országos kampányfőnöke "jó eséllyel" ismét Szabó Gábor lesz, Novák Előd elmondása szerint ugyanis elégedettek voltak a pártigazgató kampányfőnöki munkájával.
Az alelnök azt is közölte, hogy a kampány költségvetéséről még nem döntöttek; a Jobbik kasszája üres, a negyedévente érkező állami támogatást először júliusban folyósítják.
(MTI nyomán)

Címkék: jobbik főpolgármester jelölt

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr122109837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása