Egy magyar nemzetárulóval akarják megnyittatni a románok a ciános szörnybányát, miután az Európai Parlament jobbikos szavazatokkal együtt nemrégiben állásfoglalásban szólította fel az Európai Bizottságot, hogy 2011 végéig az EU minden tagállamában tiltsa be a természeti és épített emberi környezetet, egészséget bizonyítottan fenyegető cianidos bányászati technológiát. A román hatalom és kiszolgálói viszont ismét kimutatták foguk fehérjét - áll a Jobbik EP-képviselőjének közleményében, alább a folytatás.

Az Erdélyt számos módon romboló, és többek közt környezetpusztító mindenkori román kormány a jelek szerint mindenáron meg akarja nyitni a verespataki cianidos bányát. S, ahogy megszokhattuk, a piszkos munkát a magyarul is beszélő Markó Béláékkal, a 20 éve minden magyar érdeket eláruló RMDSZ vezetőségével akarják elvégeztetni, arcul csapva a teljes magyarságot. Borbély László romániai környezetvédelmi miniszternek esze ágában sincs végleg betiltani az ökológiai katasztrófát előidéző beruházást, ellenkezőleg: a Verespatakot és környékét tönkretevő multicég és román gazdái nyomására a ciános bánya megnyitását készíti elő.
A Jobbik Magyarországért Mozgalom követeli, hogy a magyarországi kormányzat az Európai Unióval közösen azonnal és határozottan lépjen fel annak érdekében, hogy megakadályozza a 10 évvel ezelőtti nagybányai és tiszai vegyi katasztrófa megismétlődését. A Jobbik szigorított törvényeket javasol Európa-szerte annak érdekében, hogy a profitorientált, környezetszennyező multinacionális cégek ne tehessék tönkre közös természeti kincseinket.
Szegedi Csanád
európai parlamenti képviselő (Jobbik)
a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke

Címkék: magyarság jobbik erdélyi szegedi csanád verespatak ügy

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr942105719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása