Gazdasági témákról és a "látványosan javuló kétoldalú diplomáciai kapcsolatokról" tárgyalt csütörtökön Barack Obama amerikai és Dmitrij Medvegyev orosz elnök a washingtoni Fehér Házban.

Ez kettejük hetedik találkozója azóta, hogy Obama elnöki megbízatása megkezdődött. Az ovális irodában tartott megbeszélésen részt vett Hillary Clinton külügyminiszter is. A két politikus együtt tölti a délután jó részét, ezalatt ellátogatnak az amerikai kereskedelmi kamarába, majd közös sajtótájékoztatót tartanak.
És a végére egy igazi kommunista ízű "spontán" jelenet: a fehér házi megbeszélés után Obama és Medvegyev "meglepetésszerűen" beugrott ebédelni egy Washington melletti hamburgersütőhöz (ahol mintegy magukhoz emelték a nép eledelét), ahol a vendégek (akik persze azelőtt nem tudtak semmiről, és meghatódva örvendeztek a nemzetek barátsága e szép megnyilvánulásának) megéljenezték őket.
(MTI nyomán)

Címkék: oroszország obama barack medvegyev dmitrij

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr732107769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása