A pofozógép visszaüt

 2010.06.24. 11:55

Paraguay ugyan már egy döntetlennel is továbbjut a csoportból, de ha el akarja kerülni Hollandiát, akkor le kell győznie az eddig meglepetésre nagyon jól teljesítő új-zélandiakat.

Új-Zélandot előzetesen a csoport pofozógépének tekintették, de a válogatott Szlovákia és Olaszország ellen is pontot szerzett. Egy újabb, többgólos döntetlen akár a továbbjutáshoz is elég lehet, amennyiben az Olaszország-Szlovákia mérkőzés is iksz, ha pedig ugyanaz az eredmény születik a csoport mindkét találkozóján, akkor sorsolásra lesz szükség az olaszok és Ricky Herbert csapata között.

Új-Zéland alighanem ugyanazzal a kezdő tizeneggyel játszik majd, mind az előző két mérkőzésén, annak ellenére, hogy a kapus Glenn Mossnak lejárt az eltiltása, de a szövetségi kapitánynak nincs oka arra, hogy változtasson, hiszen a beugró Mark Paston kiválóan véd.


Nincs probléma a másik oldalon sem, az egyetlen kérdés az, hogy a sérüléssel bajlódó védő, Antolín Alcaraz vállalni tudja-e a játékot. Gerardo Martino nagyon bízik benne, hogy igen, ellenkező esetben alighanem Julio César Cáceres kaphat játéklehetőséget. A két remekül védekező, kiválóan fejelő játékosokkal megspékelt csapat összecsapása nem ígér futballesztétikai élményt, bár a Roque Santa Cruz, Lucas Barrios vagy Nelson Haedo-Valdez személye adhat némi reményt arra, hogy a labda nem lesz 90 percen keresztül a levegőben.

"Az új-zélandiak bizonyították az előző két meccsükön, hogy fizikálisan rendkívül erős játékosaik vannak, akik szenzációsan fejelnek" - elemezte tökéletesen az ellenfelet a paraguayi védő, Paulo da Silva.

A várható kezdőcsapatok:
Paraguay: Villar - Bonet, Alcaraz, Da Silva, Morel Rodríguez, Vera, V. Cáceres, Riveros, Santa Cruz, Haedo-Valdez, Barrios. Szövetségi kapitány: Martino.
Új-Zéland: Paston - Reid, Nelsen, Vicelich, Smith, Lochhead, Bertos, Elliott, Smeltz, Killen, Fallon. Szövetségi kapitány: Herbert.

www.global-soccer.eu

Címkék: foci foci vb fociválogatott új zélandi paraguayi

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr542106169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása