Szinte példátlan sikerességűek voltak a bukaresti tárgyalások, egészen különleges, minőségi változás állt be a román–magyar viszonyban – nyilatkozta múlt heti erdélyi és romániai tárgyalásai kapcsán Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Duna Televízió Hattól nyolcig című műsorában. Persze, ha egy kényes témát sem hoz fel, sőt, az erdélyi magyarok hálájáról hazudozik Basescunak, s kedélyesen elcseveg az egykori szekus ortodox főpappal és a nemzetáruló Markóval, akkor példátlan a siker, a románok pedig fellélegeznek: ez a kormány is ugyanolyan impotens, mint az előző, nincs mitől tartani.
Van egy sajátos politikai üzenete is annak, hogy első útja miniszterelnök-helyettesként Erdélybe és Bukarestbe vezetett, előtte pedig Orbán Viktorral Varsóba látogatott – nyilatkozta a Duna Televízió reggeli háttérműsorának Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes. Magyarországnak hosszú távú nemzetstratégiai és geopolitikai megfontolásokból is fontos, hogy az Európában kialakult, nyugat–kelet irányú fő gazdasági tengelyen túlmenően létezzen egy észak–déli, a Balti-tengertől a Fekete-tengerig és a Földközi-tengerig nyúló együttműködési tengely is. Ezért a lengyel–magyar–román–horvát együttműködés létfontosságú, energetikai és infrastrukturális értelemben egyaránt – szögezte le a politikus.
A bukaresti tárgyalások szinte példátlan sikerességűek voltak, semmilyen negatívum nem merült fel. Számunkra a legfontosabb, hogy a román államfő és kormányfő is támogatta, hogy a magyar állampolgársági törvény zavartalanul megvalósulhasson – mondta Semjén. Leszögezte: a Romániával fenntartott kapcsolatban egészen különleges, minőségi változás állt be.
(Duna TV - MNO nyomán)

Címkék: semjén zsolt viszony román–magyar

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr32104057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása