Kettőre nőtt a halálos áldozatok száma, miután Fehér és Kolozs megyében is életét vesztette egy-egy ember, egy harmadik személy pedig eltűnt.

Több száz gazdaságot és lakóházat öntött el az árvíz Erdélyben, ahol főként Fehér, Kolozs és Szilágy megyében keletkeztek anyagi károk. A halálos áldozatok száma időközben kettőre nőtt.
Alin Maghiar, a román országos katasztrófa-elhárítási felügyelet szóvivője szerint 1800 gazdaságot és majdnem száz lakóházat rongált meg a víz, miután hegyi patakok és folyók az utóbbi napok jelentős esőzései miatt kiléptek medrükből. Kettőre nőtt a halálos áldozatok száma, miután Fehér és Kolozs megyében is életét vesztette egy-egy ember, egy harmadik személy pedig eltűnt.
A legsúlyosabb helyzet Fehér megyében alakult ki, ahol 18 községet és az azokhoz tartozó falvakat érintettek az áradások. A víz Nagyenyed környékén rongálta meg a házakat. Kolozs megyében összesen 25 települést érintett az ár, és majdnem kilencszáz gazdaságot öntött el a víz. Arad és Neamt megyében is voltak áradások, előbbi megyében több mint kétszáz személynek kellett elhagynia a házát.
Kolozs megyében Kolozsvártól Szamosújvár irányába teljes útlezárást rendeltek el, a vonatok pedig több száz percet késtek. A vasúti közlekedésben komolyabb fennakadást okozott a vihar is, hiszen Temes megyében a Marosvásárhelyről Budapest felé tartó nemzetközi vonat mozdonyára ráesett egy fa. A szerelvény körülbelül négy órán át vesztegelt, amíg helyreállították legalább egy vonalon a közlekedést. A baleset következtében senki nem sérült meg.
(MTI korrigálva)

Címkék: erdély árvíz

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr672104627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása