Sepsiszentgyörgyön, de megyeszerte is egyre gyakrabban hallani a mentőautók szirénáját. Az okokról Tiberiu Ioan Postoaca orvostól, a megyei mentőállomás igazgatójától érdeklődött a Hirmondo.ro, aki megdöbbentő adatokat közölt.

Az utóbbi időben egyre többször riasztják a mentősöket, megyeszerte naponta száznál több esetben kérik a segítségüket . A legtöbb esetben szív-, illetve érrendszeri gondok miatt hívják ki őket, ám ami a legelkeserítőbb: Háromszéken szó szerint mindennapossá vált az öngyilkossági kísérlet.
– Az utóbbi hónapban naponta riasztottak öngyilkossági kísérlethez – nyilatkozta a mentőállomás igazgatója, aki a gazdasági nehézségeket okolja az esetek gyakorisága miatt, és úgy véli, a helyzet súlyosbodni fog. Az öngyilkosságot megkísérlők többnyire városlakók, minden korosztályt képviselnek.
A leggyakrabban gyógyszer-túladagolással, akasztással, illetve az erek felvágásával próbálnak meg véget vetni életüknek. Az esetek túlnyomó részében sikerül megmenteni az öngyilkosjelölteket, három esetben azonban túl későn érkeztek a helyszínre a mentősök, előfordult az is, hogy a kórházban haltak meg az öngyilkosságot megkísérlők.
(Hírmondó - MNO)

Címkék: székely háromszék

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr662100573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása