A héten várható ítélet annak a francia rabnak az ügyében, aki három éve megölte cellatársát és evett is annak tüdejéből. A vádlott szerint a gyilkosság előtt hiába folyamodott pszichiáteri segítségért.

Hétfőn kezdődött annak a francia elítéltnek a pere Rouenben, aki három éve megölte cellatársát, majd evett a testéből. A vádirat szerint a nemi erőszak kísérlete miatt bebörtönzött Nicolas Cocaign előbb megverte cellatársát Thierry Baudryt, majd egy ollóval leszúrta, és egy nylonzacskóval megfojtotta.

Ezután felvágta a mellkasát, kivette egyik bordáját, majd kivágott egy darabot a tüdejéből - amire a hatóságok szerint azt hitte, hogy az áldozata szíve - és elfogyasztotta. Mint Cocaign utóbb bevallotta, azért akarta áldozata szívét megenni, hogy megszerezze a lelkét. A férfi a bíróságon beismerte tettét.

Ügyvédjei szerint Cocaign a gyilkosság előtt többször is kérte pszichiáter segítségét, de kérését nem hallgatták meg. "Több alkalommal is kértem segítséget, és jeleztem, hogy veszélyessé tudok válni. Megtettem, és csak akkor vettek komolyan" - közölte a bírósággal a férfi. Ítélet a héten születhet ügyében, akár életfogytig tartó börtönt is kiszabhat rá a bíróság.

(origo)

Címkék: külföldi franciaország kannibalizmus bűnügyek

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr82100630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása