Már csaknem ezer aláírás összegyűlt Felsőzsolcán: a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település lakói azt szeretnék elérni, hogy egy, az önkormányzattól független vizsgálat tisztázza, mi vagy ki a felelős a településen a két héttel ezelőtti árvízért – olvasható a Zsolcatv.hu honlapon.

Az íveket aláírók a település melletti árterület beépítésén túl annak a vizsgálatát is kezdeményezik, hogy miért nem volt szakszerű és irányított az árvízi védekezés Felsőzsolcán, miért nem volt elég védekező eszköz és miért nem tájékoztatták a lakosságot az árvíz várható nagyságáról, veszélyeiről, az egészségügyi kockázatokról és a helyreállítás menetéről.
A portál híre szerint azt is szeretnék kideríteni, hogy ha hamarabb átvágják a gátakat a Sajó és a nagyáruházak felé, kisebb lett volna-e a kár a településen.
Az összegyűlt aláírásokat a területtel foglalkozó politikusokhoz kívánják eljuttatni a következő napokban.
A hétezer lakosú Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város nagy részét június elején öntötte el a helybéliek által csak Kis-Sajónak nevezett vízfolyás. Fehér Attila polgármester az MTI-nek korábban azt mondta: a városban több mint 160 ház dőlt össze, de tartani lehet attól, ez a szám nem végleges. A település 2200 lakóingatlanából 1800 sérült meg, az árvíz több mint 5 ezer embernek okozott kárt.
Csupán az önkormányzati intézmények ingatlanjaiban legkevesebb 1,2 milliárd forintra becsülik a kárt – tette hozzá a polgármester.
Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetvédelmi államtitkára az elmúlt hét közepén jelentette be, hogy meneszti Filotás Ildikót, az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi Vízügyi Felügyelőség (OKTVF) vezetőjét és mindazokat, akik hozzájárultak ahhoz, hogy Felsőzsolca és Miskolc között bevásárlóközpontok épülhessenek a Sajó árterébe.
(MTI)

Címkék: árvíz felsőzsolca borsod abaúj zemplén

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr582099178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása