Alig másfél hónapja működik az új országgyűlés, de a Jobbiknak sikerül elérnie, hogy rendvédelmi programjának több fontos elemét végrehajtassa a kétharmados parlamenti többséget birtokló Fidesszel - áll Volner János közleményében, alább a folytatás.

Érdemes felidézni a múltat: a megélhetési bűnözőket korábban a Fidesz és az MSZP is igyekezett kimenteni a szigorú felelősségre vonás alól: a Fidesz 1999-ben (5 ezer forintról 10 ezer forintra), az MSZP pedig 2007-ben (10 ezer forintról 20 ezer forintra) duplázta meg a szabálysértési-bűncselekményi értékhatárt. A felelőtlen kormányzati döntések következményeként a korábban bűncselekménynek minősülő lopásokból jóval enyhébb elbírálás alá eső szabálysértések lettek, így a megélhetési bűnözők a tetteiket elnéző politikai elittől menlevelet kaptak a szigorú büntetés alól. Most azonban változik a helyzet és úgy tűnik, hogy kisebb változásokkal ugyan, de a Jobbik sikeresen keresztülvitte akaratát: a Fidesz szakít korábbi engedékenységi politikájával és - a Jobbik erőteljes nyomásának engedve - elzárással kívánja sújtani a kisebb értékű lopások elkövetőit is.

Szintén örvendetes tény a Jobbik és a Magyar Gárda 2008. októberi olaszliszkai rendezvényén meghirdetett "három csapás" hazai bevezetése is. Ennek meghirdetése után másfél hónappal később, felpuhítva ugyan, de felbukkant a Fidesz kommunikációjában, majd sikeresen keresztülment a törvényhozáson, rövidesen pedig hatályba lép.
Jelentős eredménynek tudhatjuk be a radikális párt által régóta szorgalmazott önfenntartó börtönök bevezetésének gondolatát is. A szabadságvesztésüket töltő bűnözőket értékteremtő munkára kényszerítő jobbikos kezdeményezést immár átvette a Fidesz, s beemelte a nemrég napvilágot látott kormányprogramjába.
Volner János,
a Jobbik országgyűlési képviselője
(Kuruc.info)

Címkék: jobbik jános volner

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr132095638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása