Szekszárd | Öt év hat havi fegyházbüntetésre ítélte a Tolna Megyei Bíróság pénteken egy kábítószeres ügy első rendű vádlottját - tájékoztatott Hauszmanné dr. Szőke Rita, kollégiumvezető.

Bűnösnek mondták ki kábítószerrel visszaélés bűntettének kísérletében, mellékbüntetésül három évre eltiltották a közügyek gyakorlásától, valamint 222 ezer forint vagyonelkobzást szabtak ki.

A másodrendű vádlottat bűnösnek mondták ki kábítószerrel visszaélés bűntettének kísérletében és visszaélés vétségében, bódult állapotban elkövetett járművezetés és lopás vétségében. Halmazati büntetésül 2 év börtönre ítélték és 130 ezer 500 forint vagyonelkobzásra ítélték. A börtönbüntetést a bíróság négy évre felfüggesztette, s elrendelte pártfogói felügyeletét.


A harmadik vádlott bűnös két rendbeli kábítószerrel visszaélés vétségében, amiért öt havi fogházat kapott, a közügyek gyakorlásától egy évre tiltották el, valamint elrendelték egy régebbi fél év felfüggesztett szabadságvesztésének végrehajtását.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész és az első rendű vádlott és védője 3 nap gondolkodási időt kért. A másodrendű vádlott és védője tudomásul vette az ítéletet, a harmadrendű pedig fellebbezett.

A két bonyhádi és a bátaszéki férfi a harmincas éveiket tapossa. Ketten évek óta rendszeres fogyasztók. Az elsőrendű vádlott 2008 június 10-én Budapesten 498 extasy tablettát vásárolt, a kábítószert pár nap múlva megtalálták a kocsijában, a lakásán pedig 3 millió 800 ezer forintot foglaltak le. A másod és harmadrendű vádlottra kisebb mennyiségű kábítószerrel visszaélést sikerült rábizonyítani.
(TEOL)

Címkék: kábítószer extasy

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr12094875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása