Még közepesnek is csak nagyon jó indulattal nevezhető összecsapáson Paraguay simán legyőzte európai riválisát. A mindkét félidőben egy gólt szerző dél-amerikaiak győzelme egy percig sem forgott veszélyben, a halványan teljesítő szlovákok ellen.

Paraguay a mérkőzés előtt támadójátékot ígért a drukkereknek, amit a kezdőként pályára küldött három támadó - Santa Cruz, Valdez és Barrios - is megerősített. Mindkét csapat döntetlennel kezdte a világbajnokságot, Szlovákia a 93. percben kapot góllal végzett 1-1-re Új-Zéland ellen, Paraguay pedig a csoport favoritjának számító Olaszországgal játszott szintén ugyan ilyen arányú mérkőzést.

Az összecsapás elején egyértelműen a dél-amerikai csapat uralta a játékot. A harmadik percben a paraguayiak alakították ki a mérkőzés első helyzetét: Roque Santa Cruz engedett maga elé egy labdát a tizenhatos vonalán, amit azonnal rá is lőtt, ám Ján Mucha szépen védett.

A félidő derekán Vera megszerezte a dél-afrikai világbajnokság ötvenedik találatát. Egy szép támadás után a középpályás kapott egy remek passzot Riverostól, aki betört a tizenhatosra, majd az kétségbeesetten érkező Durica mellett jobb külsővel eltette a labdát a jobb sarokba.

Eddig sem volt hatékony a szlovák támadóerő, de ezután még fontosabb lett volna gólt szerezniük a kiesés elkerülése végett. A paraguayi csapat azonnal visszaállt védekezni és engedték támadni az európaiakat. Még komolyabb helyzetet sem tudott kialakítani Weiss mester csapata a remekül záró dél-amerikaiak ellen.

A második félidőt is a paraguayi csapat kezdte jobban, pedig a szlovák csapatnak kellett volna támadnia. Roppant agresszíven támadták le a paraguayiak az európaiakat már azok 16-osánál, többször is komoly zavart okozva a szlovákoknál.

Az első félidőben sem volt álomjáték, de a második még ennél is gyengébb volt. A csapatok egymás hibáiból élhettek volna, de folyamatos játék sem alakult ki nemhogy tetszetős, gyors támadás.

A 85. percben eldőlt a meccs: A. Torres bal oldali szabadrúgását Da Silva fejelte le Riveros elé, aki tizenöt méterről elemi erővel félmagasan a kapu jobb oldalába bombázott.

Az első szlovák támadásra egészen a mérkőzés végéig várni kellett, így nem is meglepő a sima dél-amerikai győzelem.

Labdarúgó-világbajnokság 2010, Dél-Afrika, F csoport, 2. forduló:

Paraguay-Szlovákia 2-0 (1-0)

Gólszerzők: Vera (27.), Riveros (86.)

Bloemfontein, Szabad Állam Stadion, 28 ezer néző
(Népszava)

Címkék: világbajnokság labdarúgás dél afrika

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr742096000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása