Egy éven belül újra megnyílhat Budapesten a Gyorskocsi utcai börtön és a Solti fogház hármas, illetve négyes körlete – értesült a Magyar Televízió híradója szombaton.
A hírműsor szerint a tavaly bezárt Gyorskocsi utcai épület teteje beázik, amit 70 millió forintból lehetne megcsináltatni, utána pedig újra működhetne a börtön. (Pintér Sándor korábban konkrét intézmény megnevezése nélkül azt mondta: megnézették a bezárt intézményeket, és van olyan a fővárosban is, amely mintegy 70 millió forint ráfordítással újra nyitható.) A két büntetés-végrehajtási intézet újranyitását az új kormány szigorúbb büntetéspolitikája és a zsúfoltság csökkentése indokolhatja – hangzott el a híradóban.
Pintér Sándor a hét elején beszélt arról, hogy, amennyiben szükséges, ki kell nyitni bezárt börtönöket. A belügyminiszter többször is nyilatkozott arról, hogy elzárással fékeznék meg az úgynevezett megélhetési (azaz cigány-) bűnözést. Tervei szerint ehhez megnyitnának több, viszonylag olcsón felújítható börtönt, ahol a tolvajokat munkára szoktatnák. A miniszter szerint a börtönök túlzsúfoltságát az elmúlt években az okozta, hogy több intézményt bezártak.
Pintér Sándor ugyanakkor hangsúlyozta: reménye szerint a három csapás törvény megfelelő mértékű elrettentő erővel bír majd, és a bezárt intézetek megnyitására csak akkor fog sor kerülni, ha az szükséges.
Az MTI egy évvel ezelőtt számolt be arról, hogy ideiglenesen bezárták a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet Gyorskocsi utcai objektumát. Akkor a mintegy 220 fogvatartottat és a személyi állományt elsősorban a budapesti intézet más részlegeiben helyezték el.
(MTI - HírTV)

Címkék: börtön

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr162095647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása