A Trianon Társaság Békéscsabai Szervezetének elnöke, Barcs Anikó alátámasztja Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetsége elnökének nyilatkozatát - így kezdődik, és alább folytatódik a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közlemény.

A Trianon Társaság Versailles-ba autóbuszt szervezett a magyarok legfájóbb történelmi gyászának 90. évfordulója alkalmából. A szervezés alatt már áprilisban arról kaptunk információt, hogy István Anna vezetésével a szlovákok autóbusza már megtelt. Ezen információ jogot formált arra, sőt, kötelesség volt, hogy további információk gyűjtésével az ügy elejét vegyük és a készülődő szlovák busz célját megismerjük.
Ilyen nagy volumenű politikai rendezvénynél mind a rendezvény, mind a résztvevők biztonságáért felelősséggel tartoznak a szervezők.
Sejtéseink igaz voltát a történtek alátámasztották, igazolták.
A Magyarok Világszövetségének telefonos megkeresésére azt a választ adta István Anna, hogy ők nem jönnek Versailles-ba, és nem készülnek a magyarok rendezvényén részt venni. Mily érdekes, hogy István Anna mégis ott hallotta (a nyilatkozata szerint) hogy a "kopasz buszsofőr kommunistázott". Mindezek után még Stefan Dano főkonzul lenyilatkozza, hogy István Annát "nemcsak kitűnő magyar állampolgárnak, hanem a szlovák-magyar kapcsolatok ápolásáért sokat tevő csabai polgárnak is tartja."
Biztosan állíthatom, hogy ilyen fajta szlovák-magyar kapcsolatok ápolására nincs szüksége sem a magyarságnak, sem a szlovákságnak Békéscsabán. Sajnálatos azoknak a szlovák utasoknak a helyzete, akiket ennek a visszautasítandó helyzetnek kitett. Gyalázatos azoknak az utasoknak a viselkedése, akik a magyarokat megalázni akaró beszólásaikkal illették, aki a történelmi Magyarországot ábrázoló pólót megrángatta, stigmatizálta.
A történtekért és az abból adódó következményekért a szlovák busz főszervezője felelős.
Nyílt provokációnak tartom a magyar politikai rendezvényen megjelent szlovák kis csoportot és annak magatartását.
A kommunisták rendezvényére sem járunk jobboldali politikusok zászlajával, mert léteznek etikai normák.
Gusztustalannak tartom, hogy a befogadó nemzetet provokálja, inzultálja a befogadott kisebbség!
A magyar nemzet politikai megmozdulása Versailles-ban gyász volt. A megtörténtek után ennek a kis csoportnak a megmozdulása kegyeletsértés volt.
Barcs Anikó
Trianon Társaság Békéscsabai Szervezetének elnöke
Békéscsaba, 2010.06.19.
Kuruc.info)

Címkék: trianon mvsz társaság versailles

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr292093626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása