Tartalmasabb és érdekesebb lesz az idei Székely Sziget - ígérik a szervezők.

A helyszín változott, Zeteváraljáról Kézdivásárhely mellé, Fortyogófürdőre költözött a rendezvény, de a szemlélet a régi – árulta el rögtön a beszélgetés elején a Székely sziget egyik szervezője, Szőcs Zoltán, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom erdélyi alelnöke. Július 9-10-én második alkalommal szervezik meg a tavaly nagy sikert arató fesztivált, amelyre rengeteg érdeklődőt várnak. A szervezők sok izgalmas, tartalmas, szórakoztató programot ígérnek.
– Miben lesz másabb az idei fesztivál?
– Hát először is több idő áll a rendelkezésünkre, ezért tartalmasabb is. A látogatók több mint tíz zenekar közül választhatnak. Olyan híres együtteseket hívtunk meg, mint a Romantikus Erőszak, Moby Dick, Role, Magozott Cseresznye, FankaDeli és így tovább, de lesznek előadások, kézműves foglalkozások, íjászat, harcművészet, jurtaállítás, néptánc, gyereksarok, rovásírás-oktatás, filmvetítések és borkóstolás. Arra törekszünk, hogy minden korosztály találjon kedvére való elfoglaltságot a táborban.
– Erdély-szerte sokasodnak a táborok, ezért is fontos a szervezőknek hangsúlyozni, hogy ez kinek és miről fog szólni.
– A célunk az, hogy az emberekben felébresszük a nemzeti öntudatot, ismerkedjenek meg őseink harcművészetével, hagyományaival, ismerjék meg valós történelmünket, és legyenek büszkék arra, hogy magyarok, bárhol is élnek a Kárpát-medencében.
– Milyen táborozási lehetőségeket biztosítanak, és milyen áron?
– A belépő elővételben a két napra 35 lej. Jóval olcsóbb, mint tavaly, mivel nem üzleti cél vezérel bennünket, mindezt a nemzeti összetartozásért tesszük, a saját erőnkből, politikai támogatásoktól mentesen. A belépés 12 éven aluliaknak, szülői kísérettel díjmentes. Aki csak egy napot tölt el a táborban, annak pénteken 20 lejt, szombaton 25 lejt kell fizetnie, ha két napra marad, akkor 40 lejt. A felvidéki, délvidéki, őrvidéki, muravidéki, kárpátaljai résztvevőknek ingyenes a belépő.
Az ár tartalmazza a sátorozási lehetőséget, a medence és a mosdók használatát. Bérelhető lakókocsik lesznek a tábor területén, a két napra 55 lejért, teljes ellátás is igényelhető szintén két napra 64 lejért.
A jegyek elővételben a következő helyeken vásárolhatóak: Kézdivásárhelyen a Kacsó Press lapárudában, Varga Zsoltnál (0741.196.159) , Sepsiszentgyörgyön Pál Hunornál (0743.214.602) , Kovásznán Deák Orsolyánál (0762. 650.838), Erdővidéken Szőcs Dénesnél (0757.670.596) , Csíkszeredában Szőcs Csongornál (0742.807.137) , Brassóban Jakab Csabánál (0731. 352.195), Marosvásárhelyen Szabó Nándornál (0755. 010.841), Kolozsváron Pap Ferencnél (0744.593.240) , Gyergyószentmiklóson Gyarmati Csabánál (0748.890. 713). Interneten a rzsa_balzs@yahoo. com címen. A táborral kapcsolatban Szőcs Zoltántól érdeklődhetnek a 0757.769.198- es telefonszámon.
(Háromszék - SzKR)

 

Címkék: programajánló sziget székely ii.

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr1002094245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása