Izrael fenntartja magának a jogot arra, hogy "minden szükséges eszközzel" feltartóztassa azokat a hajókat, amelyek szerinte Libanonból segélyt akarnak szállítani a blokádja alatt lévő Gázai övezetbe.

Izrael ezen álláspontját Gabriela Salev izraeli ENSZ-nagykövet Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárnak és a világszervezet Biztonsági Tanácsának pénteken küldött levelében ismertette. Egyúttal felszólította a libanoni kormányt arra, hogy ezért akadályozza meg azoknak a hajóknak a kifutását a Földközi-tengerre, amelyek a jelek szerint a Gázai övezet felé veszik az irányt.
Szerinte erre azért is szükség van, mert a hajók szándékai "gyanúsak", ugyanis elképzelhető, hogy kapcsolatban állnak a Hezbollah libanoni síita szervezettel, emiatt Izrael nem zárhatja ki annak lehetőségét, hogy hajókon "terroristákat vagy fegyvereket csempésznek be" az övezetbe.
(MTI)

 

Címkék: izrael segélyszállító

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr852093253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása