A május 16-i nagy esőzés okozta áradat mintegy 100 millió forintnyi kárt okozott a vasúti pályában, a vonatközlekedést azonnal leállították. A térségben élő 100-120 ezer ember élete vált ezáltal nehezebbé - mondta a sajtótájékoztatón a polgármester.

A teherforgalom szüneteltetése miatt naponta egymillió forint a vesztesége a pálházi Perlit 92 Kft.-nek, az ország egyetlen perlitbányája ugyanis vasúti szállításra rendezkedett be - tette hozzá. Hörcsik Richárd elmondta: a vasúti pálya helyreállítását közbeszerzési pályázaton elnyert cég szombaton ténylegesen átvette a munkaterületet.

Sárospatak, Sátoraljaújhely a vasúti közlekedés ellehetetlenülése miatt messzebb került a fővárostól, hiszen autóbusszal lehetett és lehet elmenni Tolcsva-Olaszlika vasútállomásig, a vonatok pedig onnan járnak Miskolcra, majd Budapestre, és ezáltal a menetidő is lényegesen hosszabb - sorolta a nehézségeket a polgármester.
(MTI)

Címkék: vasút árvíz

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr382093952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása