Az összeg magában foglalja a belvíz általi, valamint az átnedvesedett területekben történt károkozást, valamint a június 14-i jég- és viharkárt - fogalmazott Magyar Miklós.

Az igazgató közlése szerint a nyári szélsőséges időjárás mindenfajta növénykultúrát érintett a megyében: a belvízzel borított területeken az őszi búza és kukorica szenvedte el a legnagyobb kárt, a vihar pedig a napraforgót károsította a leginkább. A hétfő délutáni orkán erejű szél és jég a megye gyümölcsöseiben közel félmilliárd forint értékű pusztítást okozott a falugazdászok adatai alapján.

A terméshozamok tekintetében a kár felbecsülhetetlen, ráadásul ezen még jelentősen ronthat az esetlegesen kedvezőtlen időjárás - közölte Magyar Miklós, aki szerint a termés mennyiségileg és minőségileg egyaránt el fog maradni a korábban prognosztizálttól.

Az eddig regisztrált kárbejelentések száma meghaladja az ötezret, ami a mezőgazdasági szakigazgatási hivatal megyei igazgatója szerint később akár a tízezret is megközelítheti.
(MTI)

Címkék: időjárás vihar mezőgazdaság szabolcs

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr672092127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása