Daróczi Dávid attól rettegett, hogy besározódik a kormányszóvivői portállal kapcsolatos nyomozásban – a volt kormányszóvivő apja, Choli bácsi a hot! magazinnak azt mondta: erre következtet abból, hogy fia holmija között a nyomozás iratait találta meg - írja a Blikk, alább folytatódik a bulvárlap cikke.
„Elképesztő összegekről van szó. 200 millió forintot számláztak le akkor – hogy kik, nem tudom, de a fiamnak kellett magyarázkodnia emiatt. Abban biztos vagyok, hogy nem Joci zsebében landolt, de most úgy látszik, hogy a balhét többekkel együtt neki kellett volna elvinnie." A Blikk úgy tudja: Daróczi még kormányszóvivősége idején is igyekezett távol maradni ettől az ügytől, tartott a portál körülötti hercehurcától – vajon tudhatott valamit? A Blikk úgy értesült: bár az elsősorban kivizsgálandó ügyek listáján nem szerepel, a Fidesz-kabinet még előveheti a történteket.
A 2008-ban elindult honlapot ugyanis 200 millióból hozták össze – az akkori ellenzék szerint botrányosan drágán. Volt, aki a kormányszóvivői portált – bizonyítandó, hogy azt „bagóért" is elő lehet állítani – néhány százezer forintból felépítette. Többek szerint a hűtlen kezelés gyanúja is felmerült, és ha ez megáll, az ekkora értéknél akár 10 éves börtönbüntetést is jelenthetett volna. Nyomozás kezdődött, az év végére már javában állt a bál a portál körül. És éppen akkor az egyik kormányszóvivőt Daróczi Dávidnak hívták.
Akkori kollégái szerint ugyanakkor Dávidnak aligha lehetett volna félnivalója – volt kormányközeli forrásaink szerint a „háta közepére" sem kívánta a projektet. A 200 millió forintból készült portál beruházása kapcsán ugyanis többen visszaélést sejtettek, és még az indulás évében rendőrségi nyomozás is kezdődött az ügyben. Daróczi pedig úgy érezhette: bár semmi köze sem volt az oldalhoz, kormányszóvivősége miatt az emberek mégis vele hozták azt összefüggésbe. Ismerősei azt is emlegették: sokan hitték azt, hogy anyagilag is érdekelt volt a kormányszóvivo.hu kormányzati portál létrehozásában. Ez természetesen nem volt igaz.
– Volt, akit a Miniszterelnöki Hivatalból meghallgatott a rendőrség a gyanúsnak tűnő beruházás miatt, ám úgy tudom, Joci nem volt közöttük – mesélte a nyomozásról a Blikknek egy volt kormányzati ember. A vizsgálat azóta lezárult, mégpedig azért, mert a rendőrség úgy találta: nem történt bűncselekmény ebben az ügyben.
– Amikor csak lehetett, kibújt a portállal kapcsolatos munkák alól, láthatóan nem szerette az egész ügyet, mert úgy tűnt: nagyon sokba kerül az oldal, és mivel ő volt az egyik kormányszóvivő, köze lehet hozzá. Pedig egyáltalán nem ő döntött arról, hogy ilyen dologra menynyi pénzt kell költeni – mondta egy másik informátorunk.
(Kuruc.info)

Címkék: öngyilkosság dávid daróczi

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr902092328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása