Újabb városi autó Kínából

 2010.06.17. 09:29

Új városi autó mutatkozott be Kínában, a JAC Yue Yue névre keresztelt modellje valamivel nagyobb a Toyota iQ-nál.

Nagy üzlet Kínában az apró városi autók gyártása, a Cherynek, a BYD-nek és a többi nagy piaci szereplőnek is vannak hasonló modelljei. Legutóbb a JAC Yue Yue mutatkozott be, mely kizárólag egyliteres, 68 lóerős benzinmotorral lesz kapható.

Az Euro 4-es normának megfelelő blokkhoz ötfokozatú manuális vagy automata váltó rendelhető, előbbi jelenléte meglepő, Kínában ugyanis főleg az automata váltókat keresik a vevők. Elöl-hátul tárcsafékek dolgoznak a Yue Yue-ban.

540 milliméterrel hosszabb, 25 milliméterrel magasabb, de 40 milliméterrel keskenyebb a kínai mini a Toyota iQ-nál, tengelytávja 2390 milliméter, amely 390 milliméterrel hosszabb a japán iQ-énál. Árát egymillió forint környékére tervezik, ami jóval olcsóbb a nálunk is kapható Toyotánál.

(origo)

Címkék: hír autó kínai autós jac miniautó

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr182088216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása