Másfél millió frankot utalt át egy német bankszámlára Svájc, hogy Max Göldi svájci üzletember kiszabadulhasson líbiai börtönéből. A két évig fogvatartott üzletembert hétfőn engedték el.

Svájc másfél millió frankot - 300 millió forint - utalt át egy német bankszámlára, hogy állampolgára, Max Göldi kiszabadulhasson líbiai börtönéből - erősítette meg a berni külügyminisztérium szerdán az RSR svájci rádió információját.

Az összeg Tripoli kártalanítását szolgálja arra az esetre, ha nem találnák meg azokat a személyeket, akik felelősek a Hannibal Kadhafi - Moammer el-Kadhafi líbiai vezető fia - rendőrségi fotóinak eljuttatásáért a Tribune de Geneve című laphoz. Egy genfi bíróság korábban kimondta, hogy a képek - amelyek riadtan,kócosan ábrázolták Kadhafit - személyiségi jogokat sértettek, és ezért kártérítést ítéltek meg a líbiai elnök fiának, amit Hannibal Kadhafi nem fogadott el.

Göldi volt az utolsó áldozata a Líbia és Svájc közti konfliktusnak, amely Hannibal Kadhafi két évvel ezelőtti őrizetbe vételével kezdődött. A líbiai vezető fiát és feleségét azzal a gyanúval fogták le egy svájci szállodában, hogy bántalmazták a hotel több alkalmazottját. Ők tagadták ezt.

Göldivel együtt Líbiában bíróság elé állították a tunéziai származású svájci üzletembert, Rachid Hamdanit is, többek között a vízumszabályok megsértésével vádolták őket. Hamdanit később elengedték, de Göldit februárban négy hónapos szabadságvesztésre ítélték, amelyet néhány nap híján le is töltött, mielőtt kiengedték volna börtönéből, és hazautazhatott volna hazájába.

(MTI)

Címkék: politika svájc líbia líbiai

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr102088121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása