Már rendet is tett a kormány?

 2010.06.17. 17:52

Pintér Sándor elmondta, a rendőri erőktől azt várta el, hogy a bűncselekmények száma csökkenjen, a felderítési mutató nőjön, s ez a vállalás eredményes volt.

Megjegyezte: hiába volt árvíz, rendkívüli helyzet, a rendőri erők ott voltak a borsodi falvakban. A rendőri jelenlét megakadályozta, hogy főként a kistelepüléseken, és azokban a falvakban, ahol eddig nem voltak rendőrök, bűncselekmények történjenek - mondta a belügyminiszter, hozzátéve, Miskolcon és Mezőkövesden, illetve más kisvárosokban a felderítés volt sikeres.

Pintér Sándor azt mondta: nem azt ígérték, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, vagy az országban nem lesz több bűncselekmény, ugyanis véleménye szerint a bűnelkövetés és a szervezett bűnözés is a demokrácia velejárója, de nem mindegy, hogy milyen mértékben. Közlése szerint egy svéd-svájci mintára szeretné konszolidálni a bűnelkövetések számát. Megjegyezte, tíz elkövetett bűncselekményből hetet sikeresen tudnak felderíteni, s ez kiváló eredménynek számít.

Megemlítette, hogy az árvízi védekezés és a Borsod megyei megerősített szolgálat ellenére más megyékben is zajlottak akciók, így egy országos razzia keretében, június 2-án 206 körözés alatt álló embert fogtak el, 30 bűnelkövetőt pedig tetten értek.

Pintér Sándor közlése szerint június 29-e után értékelik, hogy az új kormány felállása óta eltelt egy hónap alatt milyen eredményeket ért el a rendőrség. Arra az újságírói kérdésre, hogy korábbi kijelentése szerint megyei szintekig értékeli a kapitányok munkáját, s eddig milyen eredményre jutott, Pintér Sándor úgy válaszolt: nem a sajtón keresztül kívánja tudatni a vezetők teljesítményének értékelését.

Az MTI kérdésére a belügyminiszter elmondta, a jövő héten tartják azt az állománygyűlést, amelyet a rendkívüli árvízhelyzet és a külföldi hivatalos látogatások miatt kellett elhalasztani.

Pintér Sándor feltehetően ezen az állománygyűlésen jelenti be, kit javasol országos, illetve budapesti rendőrfőkapitánynak.
(MTI)

Címkék: rendőrség sándor pintér

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr832089488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása