A dollárt 226,89 forinton jegyezték 1,2376 dolláros euró árfolyam mellett, a szerda délutáni 227,38 forintos dollár és 1,2325 dolláros euró jegyzés után.
A svájci frank jegyzése 204,05 forint csütörtök délután a szerdai délutáni 201,75 forint, 100 japán jen jegyzése pedig 250,55 forint a szerdai 248,90 forint után.

Csütörtökön újabb fordulatot vett a térségbeli devizák árfolyamát a hét eleje óta fel-le cibáló nemzetközi befektetői hangulat. Megnyugtatóan hatott a nemzetközi piacokra a spanyol kötvénykibocsátás kedvező fogadtatása, ami - a keddi szintén sikeres spanyol kötvénykibocsátáshoz hasonlóan - igazolta az ország képességét az éppen esedékessé váló törlesztési kötelezettségeinek piaci finanszírozására, enyhítve ezáltal az euróövezet pénzügyi nehézségeivel szembeni aggodalmakat.

Szerdán még azok a híresztelések késztették fokozottabb kockázatkerülésre a piacokat, amelyek szerint az IMF, az EU és az amerikai kincstár 250 milliárd eurós segélycsomagot készít elő Spanyolország pénzügyi megmentésére. A hírt ugyan minden érintett oldalról cáfolták, de elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy profitkivételre adjon okot a devizapiacoknak.
A nemzetközi piacokon uralkodó befektetői kockázatvállalási hajlandóság megbízható tükrének tekintett euró árfolyam csütörtökön már három hete nem látott erős szintet tudott elérni a dollárral szemben 1,2400 felett.

Csütörtökre virradóra az euró jegyzés 279,25 forintnál ingadozott a nemzetközi kereskedelemben, majd az európai kereskedési szakasz kezdetén a forint rövid idő alatt 281 feletti euró jegyzésre gyengült. Később, követve az euró/dollár árfolyamot a térségbeli devizákkal együtt erősödésnek indult.
A forint ekkor 281 feletti euró jegyzésről 278 közelébe, a zloty 4,10-es euró jegyzésről 4,07-re, a cseh korona 25,82-es euró jegyzésről 25,70-re erősödött.

A térségbeli devizáktól eltérő módon délután bekövetkezett hirtelen forintgyengülés valószínű okát az MTI által megkérdezett devizapiaci kereskedők az illikvid piacon végrehajtott néhány nagyobb üzletre vezették vissza. A forint árfolyama fél négy előtt nem sokkal 279 körüli euró jegyzésről 280 fölé, 202 forint körüli svájci frank jegyzésről 204 fölé, 248 forint körüli (100) jen jegyzésről 250 fölé gyengült.
(Népszava)

Címkék: árfolyam

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr42089475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása