Saját bizottságot állított fel Törökország a gázai segélyflottillát ért izraeli támadás kivizsgálására - jelentette be az ankarai külügyminisztérium.
"A külügyminiszter és az igazságügyi miniszter részvételével létrejött bizottság előkészíti a nemzetközi vizsgálatot, és elemzi a támadás nemzeti és nemzetközi jogi következményeit" - hangzik a török külügyminisztérium közleménye.
Abdullah Gül államfő a múlt héten úgy nyilatkozott, hogy Törökország megvizsgálja, milyen lehetőségeket kínál a nemzetközi jog, jóllehet Ankara nem részletezte, milyen lépéseket fontolgat.
A Star török lap úgy értesült, hogy Ankara leállítja katonai együttműködését Izraellel, és nem küldi vissza nagykövetét, akit a gázai segélyszállítmányt ért izraeli támadás miatt hívott haza.
A Star úgy tudja, hogy Ankara befagyasztja a 7,5 milliárd dolláros hadi megrendelését, leállítja a közös hadgyakorlatokat, a pilóták kiképzését, továbbá a jövőben nem működik együtt a két ország titkosszolgálata sem. A szankciókat fokozatosan foganatosítják.
(MTI)

Címkék: külföld izrael

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr152088119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása