Csütörtökön tíz órakor 280,40 forintot ért egy euró a bankközi piacon, a forint kisebb gyengüléssel nyitott. Délután államkötvény-aukciót tart az ÁKK, ami megmozgathatja a piacot.

Csütörtökön reggel 8 órakor 280,28 forintért adták az eurót, 228,38 forintért a dollárt. Innen 281 forint fölé is elment az euró jegyzése, majd kisebb korrekció következett, 10 óra körül 280,40 forint volt az árfolyam.

A forint szerdán a 277,60 és a 281,50 forintos sávban mozgott az euróval szemben, a reggeli erősödés után, a nap végére gyengült az árfolyam. "Magyar adat, vagy komoly hír hiányában elsősorban a nemzetközi hangulat befolyásolta a forint árfolyamát, ami a vártnál rosszabb amerikai lakáspiaci számok miatt szintén romlott, de drámai gyengülés nem következett" - mondta Sörös Csaba, a Takarékbank elemzője, aki szerint technikailag inkább a forint gyengülése valószínűsíthető.

Az MTI által megkérdezett elemzők szerint az elkövetkező napokban nem várható jelentősebb forintárfolyam mozgás, az eseménytelen kereskedésbe csupán a Magyar Nemzeti Bank (MNB) jövő hétfői kamatdöntése hozhat némi izgalmat, bár a befektetők többsége biztosra veszi, hogy az MNB nem változtat az alapkamaton.

Sörös a 278 és 282,20 közötti sávban való oldalazásra számít csütörtökön. "Érdekes lesz a csütörtöki államkötvény aukció, ez lesz ugyanis az első a Kósa-Szíjjártó féle nyilatkozatok után" - fogalmazott a szakértő. A fideszes politikusok a hónap elején magyar államcsődről, illetve görög-magyar párhuzamról beszéltek, ami jelentősen gyengítette a forintot.

Rövidebb lejáratú kincstárjegyeket már eddig is eladott az ÁKK, a múlt héten pedig olyan lanyha volt az érdeklődés az egyik aukción, hogy a tervezettnél 15 milliárddal kevesebb papírt adott el a magyar állam.

(origo)

Címkék: árfolyam euró forint dollár forintárfolyam

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr842088676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása