Afganisztánban Hende

 2010.06.16. 16:20

Szerdán Afganisztánba érkezett Hende Csaba, a Magyar Köztársaság honvédelmi minisztere. A tárcavezető korábbi ígéretéhez híven a feladatok végrehajtásának helyszínein tájékozódik a misszióban szolgáló magyar katonák élet- és munkakörülményeiről, a magyar katonák ellátásáról és biztonságáról – közölte a HM sajtóosztálya.
A honvédelmi miniszter egy delegáció élén utazott a Magyar Honvédség tartományi újjáépítési csoportjának (MH PRT) Pol-e Kumriban lévő táborába, ahol az alakulat parancsnoka tájékoztatja Hende Csabát a magyar katonák tevékenységéről, időszerű feladatairól. A tárcavezető találkozik Baglán tartomány kormányzójával, Monji Abdul Majiddal, ezt követően a magyar táborral ismerkedik. A nap végi állománygyűlésen az újjáépítési csoport tagjainak lehetőségük lesz közvetlen beszélgetésben beszámolni eddigi tapasztalataikról – áll a közleményben.
A honvédelmi miniszter a későbbiekben várhatóan találkozik és tárgyal Abdul Rahim Vardak afgán védelmi miniszterrel, valamint Stanley McChrystal vezérezredessel, az ISAF, a nemzetközi NATO-erők parancsnokával. Mint ismeretes, Magyarország 2003 óta vesz részt a NATO afganisztáni missziójában. A Magyar Honvédségnek jelenleg több mint 360 katonája vesz részt az ISAF-műveletekben – zárul a Németh Miklós Attila, a Honvédelmi Minisztérium (HM) sajtófőnöke által jegyzett közlemény.
(MNO)

Címkék: csaba anyaország hende afganisztánban

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr502086590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása