Dr. Sólyom László Köztársasági Elnök Úr részére!
Helyben
Excellenciás úr!
A T/32-es számú, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló törvényjavaslatot az Országgyűlés 2010. június 8-án fogadta el, s egyben arról is határozott, hogy kéri a Köztársasági Elnök Úrtól annak sürgős kihirdetését.
Alulírott képviselők úgy véljük, hogy az elfogadott normaszöveg súlyosan alkotmányellenes, amennyiben sérti a választójog egyenlőségének elvét, azaz, hogy minden szavazásra jogosult egyenlő jogokkal vesz részt a választásban. Az önkormányzatok életében rendkívül fontos szerepet játszó civilszervezetek, egyesületek a törvény hatályba lépése esetén teljesen kiszorulhatnának a képviselő testületekből, hiszen nemcsak a választásokon való elinduláshoz szükséges ajánlószelvények számát, de az ún. bejutási küszöböt is jelentősen megemeli a törvény.
Félő, hogy a mandátumhoz jutás aránytalansága miatt a húsz évvel ezelőtti pártdiktatúra rosszemlékű tanácsrendszere fog újraéledni az elkövetkezendő önkormányzati választások során.
Kérjük az Excellenciás Urat, hogy a hivatkozott törvényt aláírás előtt – annak alkotmányellenes rendelkezései miatt – az Alkotmánybíróságnak véleményezésre megküldeni szíveskedjen.
Budapest, 2010. 06. 14.
A Jobbik frakció képviselői
(Kuruc.info)

Címkék: sólyom jobbik lászló

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr602083424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása