Hétfőn tartja a tárgyalást a bíróság Vona Gábor, a Jobbik elnökének szabálysértési ügyében. A jobbikos politikus ellen azért indult szabálysértési eljárás, mert tavaly nyáron részt vett a Magyar Gárda feloszlatása miatti, nem engedélyezett tüntetésben.

Hétfőn lesz a bírósági tárgyalás a Jobbik elnökének, Vona Gábornak a szabálysértési ügyében a II-III. Kerületi Fővárosi Bíróságon. Korábban a szabálysértési eljárásban a rendőrség 30 ezer forintos pénzbírsággal sújtotta a politikust, amiért 2009. július 4-én a fővárosi Erzsébet téren zajló demonstráció alatt nem engedelmeskedett a rendőri felszólításnak.

A tavaly júliusi rendezvénnyel a Magyar Gárda Egyesület feloszlatásáról szóló bírósági ítélet ellen tiltakoztak, a rendőrség azonban nem engedélyezte a tüntetést, amelyet feloszlattak. Az Erzsébet téren a földre ülő tüntetőket a rendőrök egyesével vittek el, összesen 216 embert állítottak elő, köztük Vona Gábort, aki csatlakozott az ülve demonstrálókhoz.

Közben a Jobbik elnöke ellen egy másik szabálysértési ügy is indult, miután a betiltott szervezet mellényében tette le képviselői esküjét a parlament alakuló ülésén májusban. Bajnai Gordon távozó miniszterelnök kérésére az igazságügyi miniszter tett feljelentést, amit a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) jelenleg vizsgál.
(origo)

Címkék: jobbik gábor vona eljárás szabálysértési

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr912080075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása