Aláírta Hatala József országos rendőrfőkapitánnyá való kinevezését Pintér Sándor belügyminiszter - értesült a HVG belügyi forrásokból. A hivatalos bejelentés jövő héten várható. A lap szerint számítani lehetett rá, hogy Pintér Sándor régi kollégáját és barátját, a jelenleg nyugállományú Hatala Józsefet szánja a rendőrség élére.

A tábornok a XX. kerületi kapitányság éléről lett a rendőrség közbiztonsági főigazgatója 1998-ban, ahonnan 2006-ban váltották le. Ezt követően a magánszférában dolgozott, Pintér Sándor munkatársa lett a Civil Biztonsági Szolgálatban (CBSZ). 2008-ban megalapította saját vagyonvédelmi cégét, a Sziget-Véd Kft.-t, de tagja volt az Országos Polgárőrszövetség elnökségének is.
Vállalkozását a szintén volt rendőrtiszt, Galambos László, az Állami Futárszolgálat volt parancsnoka vezette. Hatala Józsefet nemrég tanúként hallgatták ki a milliárdos adócsalás miatt folyó Eclipse-ügyben, akkor már a CBSZ vezérigazgató-helyetteseként - írja a HVG.
(FH)

Címkék: civil sándor biztonsági pintér országos józsef rendőrfőkapitány szolgálat hatala

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr222076685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása