Körösparti Péter eddigi ügyvezető elnököt választotta év végéig a vezetőjévé a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) szombati, budapesti rendkívüli tisztújító közgyűlésén.
A posztért Körösparti Péter, a Debreceni Egyetem hallgatója egyedüli jelöltként indult. Mint a voksolás után elmondta, 298 igen és 38 nem szavazattal választották meg a hallgatói szervezet vezetőjének. A közgyűlésen határoztak két távozó elnökségi tag pótlásáról is, így a testületbe került egy hallgató a Miskolci Egyetemről és egy tag az Eötvös Loránd Tudományegyetemről.
A HÖOK élén januártól, két éven át, Nagy Dávid, a győri egyetem közgazdászhallgatója áll majd. Miskolczi Norbert, a szervezet elnöke, akinek mandátuma az év végén járt volna le, személyes okokra hivatkozva mondott le május elején. Ekkor vette át harminc napra az ügyek intézését ügyvezető elnökként Körösparti Péter, s ennek lejártával kellett dönteni arról, hogy a hátralévő időben ki vezeti a szervezetet.
Körösparti Péter a terveiről korábban elmondta, hogy az elkövetkező hat hónapban szeretnének partneri kapcsolatot kiépíteni az oktatási államtitkársággal. Közreműködnének abban a hallgatói felmérésben is, amely az oktatás és a munkaerőpiac kapcsolatát térképezi fel, és készülnek egy saját felméréssel is arról, miként érzik magukat a hallgatók az egyetemeken. Ez utóbbi felmérés az év végéig lezárulhat – jelezte. Szeretnék átnézni a szervezet alapszabályát, hogy mennyire hatékony a struktúra, és tervezik a honlap megújítását is.
(MTI)

Címkék: höok péter országos önkormányzatok hallgatói konferenciája körösparti

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr222076895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása